Kerstvakantie 2015 - 2016

Overzicht Kerstvakantie


Grabbelpas - Meesterchef!

Wie wordt Meesterchef in de keuken?

Ben jij een ster in de keuken? Doe jij niets liever dan achter het fornuis staan en heerlijke gerechten tevoorschijn toveren? En is het jouw grootste droom om een restaurant te openen? Dan kan je deze workshop niet missen! Je moet samen met je groepje de beste versie maken van opgelegde gerechten en desserten. Blijven jullie koelbloedig genoeg? Weet iedereen wat hij moet doen en mislukt er niets door de stress? En vindt de jury na afloop jullie creatie de beste? Dompel je onder in spanning, creativiteit en lekker eten en wie weet verdien jij wel de naam van Meesterchef!

* OC De Zolder (Kwerpsebaan 251, Erps-Kwerps)

* Dinsdag 22 december van 9 tot 16 u.

* Tussen 8.30 en 9 u. en tussen 16 en 16.30 u. is er opvang ter plaatse

* Geboortejaren 2003 t.e.m. 2007

* 15 kinderen € 8

* Inschrijven vanaf 16 november op www.kortenberg.grabbis.be 


Grabbelpas - Striptekenen

Striptekenen

Heb je altijd al je eigen strip willen tekenen? Of je eigen cartoonfiguur willen bedenken? No problemo! Natuurlijk leer je eerst handige tekentrucjes en andere striptekengeheimen! Op het einde van de dag ga je naar huis met je eigen strip.

* GC Colomba

* Dinsdag 29 december van 9 tot 16 u.

* Tussen 8.30 en 9 u. en tussen 16 en 16.30 u. is er opvang ter plaatse

* Geboortejaren 2003 t.e.m. 2007

* 15 kinderen € 8

* Inschrijven vanaf 16 november op www.kortenberg.grabbis.be 

ZAP - Paintball & schaatsen

Indoor paintballen in Hoegaarden

Gewapend met een paintballgun en paints ga je onder begeleiding van een marshall het strijdveld in. Je start met een briefing en wat gewenning aan het paintballgun. Je leert eerst schieten op doelen, daarna speel je tegen elkaar verschillende scenario’s: Sluipen, ontwijken, verstoppen, goed mikken, teamgeest, koelbloedig blijven... Het komt allemaal aan bod!

* Vertrek met de bus op de parking van GC Colomba
indoor paintball Kouterhof (Hoegaarden)

* Dinsdag 22 december van 13.15 tot 16.30 u. (1,5 uur echt paintballen)

* Geboortejaren 2000 t.e.m. 2003

* 12 tieners

* € 10

* Inschrijven vanaf 16 november op www.kortenberg.grabbis.be 


Schaatsen in Haasrode

Een namiddagje ijsschaatsen op de ijsbaan in Haasrode.

* Vertrek aan bushalte Kortenberg Craenenplein. We gaan met het openbaar vervoer naar Leuven. Vergeet dus je Buzzy Pazz niet!

* Dinsdag 29 december van 13 tot 17 u.

* Geboortejaren 2000 t.e.m. 2003

* 20 tieners

* € 8

* Inschrijven vanaf 16 november op www.kortenberg.grabbis.be 

Muziekvoorstelling

Liedjes met wortels – Zonzo compagnie
Muziek voorstelling - woensdag 23 december 10 u.

Voor iedereen vanaf 5 jaar

Elan was een bijzonder meisje. Ze hoorde alles, overal leek wel een lied te weerklinken. Op een nacht had Elan een droom, ze zou een grote machine maken waarin ze alle liederen kon verzamelen. De volgende dag vertrok ze.

Met haar bandopnemer onder de arm reisde ze doorheen de wereld en verzamelde liedjes die baby's konden doen slapen, liedjes die mensen genazen, liedjes tegen hoofdpijn, liedjes om iemand gelukkig te maken, liedjes om te vieren, maar ook liedjes die kietelden, liedjes die prikten, liedjes om uit te lachen,...

Met het verhaal over Elan als leidraad verzamelden zangeres Soetkin Baptist (o.a. Ishtar, Olla Vogola, Encantar) en luitist Jan Van Outryve (o.a. Capella Flamenca, Les Arts Florissants, Hespèrion XXI) een reeks parels uit het gigantische archief van Alan Lomax. Jarenlang reisde deze musicoloog de wereld af en bouwde aan een indrukwekkende verzameling liederen.

Met niets meer dan een stem, een ukelele en een luit betoveren Soetkin en Jan hun publiek met een eenvoudig, eerlijk en ontroerend concert voor iedereen vanaf 5 jaar.

Bijzonder mooi vertolkte liedjes over leven en dood, geluk en verdriet, met een heel eenvoudig, ouderwets voorleesverhaaltje ertussen. Je kon een speld horen vallen. (De Standaard) [quote]

* De Bib Kortenberg

* Woensdag 23 december om 10 u.

* * Inschrijven via uitbalie@kortenberg.be of 02 755 22 80

* € 5 per gezinslid

Zwemdagen - Sportoase

Op 28 en 29 december kan je met het hele gezin gratis kennismaken met het zwembad Sportoase te Leuven. Je kan voor één van beide dagen een bepaalde tijdsperiode kiezen. Reserveren kan vanaf maandag 30 november via uitbalie@kortenberg.be of via 02 755 22 80. Nadien kan je aan de UiTbalie in de Bib de polsbandjes afhalen. Zolang de voorraad strekt en enkel voor inwoners van Kortenberg.

* Sportoase, Phillipssite 6, 3000 Leuven (eigen vervoer)

* Maandag en dinsdag 28 en 29 december
9 tot 11 u. – 11 tot 14 u. – 14 tot 16 u. – 16 tot 18 u.

* Gratis

* * Inschrijven via uitbalie@kortenberg.be of 02 755 22 80

FILM: Big Hero 6

Deze kerstvakantie kan je in de Bib komen kijken naar de avonturen van Big Hero 6. Hiro is een 14-jarig wonderkind en hij blinkt uit in het bouwen van robots. Hiro komt samen met vier gelijkgestemde vrienden en de geavanceerde robot Baymax terecht in een gevaarlijk avontuur. Ze moeten hun hightech krachten bundelen om het op te nemen tegen Yokai, de geheimzinnige gemaskerde man. De zes vrienden vormen samen het superheldenteam Big Hero 6 en gaan de strijd aan. Zal het hen lukken om Yokai en zijn duistere plannen tegen te houden?

* De film is geschikt vanaf 6 jaar

* Woensdag 30 december om 10 u.

* Bibliotheek Kortenberg

* Gratis

* Inschrijven via uitbalie@kortenberg.be of 02 755 22 80