Richtingwijzer

Nieuws

27/06/2017Ontdek e-boeken in de Bib!

De Vlaams-Brabantse bibliotheken hebben de handen in elkaar geslagen om samen e-readers aan te bieden aan de bibbezoekers. Onder de noemer ’Ontdek e-boeken in de Bib‘, kan je vanaf deze zomer in verschillende bibliotheken digitaal lezen uitproberen. Het project kwam er met steun van de provincie Vlaams-Brabant. Ook in de Bib van Kortenberg kan je vanaf 1 juli terecht voor het uitlenen van een e-reader met maximum vijf e-boeken.

26/06/2017Noodcentrales nu ook bereikbaar via app

Via de app 112 BE kunnen burgers in nood hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie in België. Het gebruik van de app kan belangrijke tijdswinst opleveren bij de behandeling van noodoproepen. Uiteraard kunnen burgers de noodcentrales ook nog altijd via een klassieke telefonische oproep bereiken, via de vaste telefoon of per gsm.

26/06/2017Sluitingsdag administratieve diensten Vlaamse Feestdag

De administratieve diensten van gemeente en Welzijnshuis, de Bib en de politiehuizen van Kortenberg en Herent zijn gesloten op dinsdag 11 juli. In dringende gevallen kunt u tijdens de sluitingsdagen de politie bereiken op het noodnummer 101.

26/06/2017Zomerse Parkdagen 2017

In juli en augustus vormt het park van de Oude Abdij het decor van gezellige middagconcerten. Onder de noemer ‘Zomerse Parkdagen’ worden er deze zomer zes concerten georganiseerd. Om samen te genieten van een ongedwongen zomerse sfeer, een hapje en een drankje. Afspraak telkens op zondag om 15 u. in het park van de Oude Abdij. Bekijk het programma voor de verschillende data. 

23/06/2017Herstelling betonplaat Leuvensesteenweg 576 vanaf 26 juni