Gezocht: gemachtigde opzichters!

30
aug
2017

Verkeersonveiligheid in de schoolomgeving en op de schoolroutes weerhoudt heel wat ouders ervan hun kinderen zelfstandig naar school te sturen met de fiets of te voet. Kinderen zelf met de auto naar school brengen lijkt veiliger, maar zorgt dan weer voor meer auto’s in de schoolomgeving, waardoor het onveiligheidsgevoel verhoogd wordt.

Door gemachtigde opzichters in te zetten op gevaarlijke oversteekpunten in de schoolomgeving, krijgen ouders alsnog de kans om hun kinderen zelfstandig naar school te laten gaan.

De gemeente Kortenberg is daarom binnen het kader van een actief verkeersveiligheidsbeleid op zoek naar gemachtigde opzichters. Een gemachtigde opzichter is herkenbaar aan de driekleurige armband die de naam van de gemeente draagt en aan het C3-bordje op steel.

Als ook u wil bijdragen tot meer veiligheid rondom de school en op weg naar de school, dan kunt u zich nu kandidaat stellen en gemachtigd opzichter worden. Door uw engagement krijgen jonge fietsers en voetgangers de kans om veilig en zelfstandig naar school te gaan.


Wie kan gemachtigd opzichter worden?

Al wie minstens 18 jaar oud is: ouders, grootouders, gepensioneerden, … Kortom: iedereen die zich één of meerdere ochtenden of namiddagen per week een uurtje vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap.

Na een theoretische en praktische opleiding van maximum 1 dag wordt u door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken. Deze opleiding zal gegeven worden op woensdag 11 oktober van 13.30 tot ongeveer 16 u. Daarna kunt u dadelijk aan de slag. Voor de uitreiking van het officiële diploma ontvangt u een uitnodiging voor de receptie van de dag van de nieuwe inwoner.

Wenst u de opleiding te volgen, maar bent u op woensdag 11 oktober niet beschikbaar? Aarzel niet om ook contact op te nemen met de mobiliteitsdienst.

De lokale politie verzorgt de gratis theoretische en praktische opleiding. Het gemeentebestuur zorgt voor uw uitrusting: een C3-bordje, een fluohesje en een driekleurige armband.

Hebt u tijd voor meer veiligheid voor onze kinderen? Dan kunt u zich inschrijven tot 29 september 2017 per e-mail: mobiliteit@kortenberg.be of telefonisch: 02 755 30 70.

Contactinformatie