Richtingwijzer

Chris Taes 2

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.

Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.

Maar de webstek van Kortenberg biedt niet alleen een schat aan informatie, hij biedt ook de mogelijkheid tot e-government. Dit houdt in dat u via uw pc een aantal administratieve aanvragen en contacten met het gemeentebestuur kan afwerken. Daarvoor hoeft u dus geen verplaatsing meer te doen en kiest u zelf op welk moment u het elektronisch loket ‘binnenstapt’. Deze dienstverlening zal stelselmatig worden uitgebreid.

Via webformulieren kunt u inschrijven voor bepaalde gemeentelijke activiteiten, bv voor de zomersportkampen, voor creatieve vakantiestages, enz. Op de startpagina van de webstek hebt u toegang tot de UiTagenda, waarin verenigingen zelf hun activiteiten kunnen aankondigen.

Als bezoeker krijgt u via deze webstek hopelijk veel zin om Kortenberg ‘in het echt’ te leren kennen. Want dat is de moeite waard. Kortenberg is een landelijke gemeente met ca. 19.675 inwoners in het hart van Vlaams-Brabant, op de verbindingsweg tussen Leuven en Brussel en op een boogscheut van Zaventem, Mechelen en Vilvoorde. Ondanks de nabijheid van die (grote) steden, is onze gemeente nog groen en landelijk: nog één derde van ons grondgebied bestaat uit bos en dat willen we graag zo houden.

Kortenberg heeft geen wereldberoemde blikvangers, maar toch zijn er heel mooie plekjes te ontdekken: een oude abdij, een prinselijk domein, fraaie kerken en kapelletjes, eeuwenoude monumenten en prachtige stukjes natuur.

In de aantrekkelijke centra van de deelgemeenten kunt u terecht voor uw dagelijkse aankopen. Onze handelaars en middenstanders maken er een punt van eer van om u zo goed mogelijk te dienen. Kortenberg is ook een bruisende, dynamische gemeente met een breed en divers aanbod voor sport, cultuur, vrije tijd en vorming. Surf door de webstek en krijg de smaak te pakken.

Hopelijk draagt al die informatie ertoe bij dat u de troeven en kwaliteiten van Kortenberg beter kunt waarderen en dat u uw steentje wil bijdragen om het leven en samenleven in onze gemeente zo aangenaam mogelijk te maken.

Met hartelijke groet

Chris Taes
burgemeester