Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Digitale bouwaanvraag verplicht vanaf 23 februari 2017

Vanaf 23 februari 2017 is het verplicht voor professionelen om de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning digitaal indienen. Iedereen die met een architect werkt, zal dus een digitale bouwaanvraag indienen. Wie niet met een architect werkt, mag zijn aanvraag ook digitaal indienen, maar dit is niet verplicht.
Een digitale bouwaanvraag indienen kan via het omgevingsloket van de Vlaamse overheid.
Lees meer over de voordelen van de digitale bouwaanvraag en over hoe het werkt.

Kerkstraat afgesloten voor alle verkeer omwille van wegverzakking

Verkeersbord C3

Op dinsdag 21 februari werd een verzakking van het wegdek vastgesteld in de Kerkstraat ter hoogte van de kruising met de Leuvensesteenweg. Om ongevallen te vermijden werd de straat afgesloten voor alle verkeer en dit tot tenminste het einde van deze week. Een verzakking van de riolering is de oorzaak. De gemeentelijke uitvoeringsdiensten zijn meteen begonnen met herstellingswerkzaamheden, waarna ook het wegdek opnieuw zal moeten worden aangelegd. Er wordt een wegomlegging voorzien via het Dr. V. De Walsplein. Gelieve de signalisatie te respecteren.

Tijdelijk verbod op de verkoop en het gebruik van alcoholische dranken tijdens de Infinityfuif

Bord met tekst 'Zone alcoholverbod'

Op zaterdag 25 februari 2017 zal tijdens de Infinityfuif te Kortenberg tussen 19 en 8 u. ’s morgens (zondag 26 februari) een verbod worden ingesteld om alcoholhoudende dranken (gedistilleerde of gegiste dranken al dan niet in gemixte vorm) te verkopen, aan te bieden, zelfs kosteloos, en te verbruiken op de openbare weg/ruimte in de volgende perimeter: het gebied omsloten door de straten – straten inbegrepen – Camiel Schuermanslaan, Beekstraat, Wipstraat, Kloosterstraat, de volledige parking van Berkenhof, Brouwerijstraat, het Dewals- en het Craenenplein, Kerkstraat, Karterstraat, Minneveldstraat, Kiewitstraat, Mispelarenstraat, Florenbeemd, Vogelenzangstraat (tot aan het kruispunt met de Camiel Schuermanslaan), Groenstraat, Wijngaardstraat, Colombastraat, Abdijstraat , op de Colombasite zelf en op de site van de Abdij (met uitsluiting van de festivalperimeter zelf en uitgezonderd vergunde horecazaken en door het schepencollege goedgekeurde evenementen). Het bezit van geopende recipiënten die alcoholhoudende dranken bevatten, wordt gelijkgesteld met het gebruik ervan. Deze maatregel zal kenbaar gemaakt worden aan het begin van deze perimeter. Overtredingen worden gesanctioneerd met een gemeentelijke administratieve sanctie.

Samen stoppen met roken? Neem deel aan de rookstopcursus in Kortenberg

Logo intergemeentelijke drugs- en alcoholpreventiedienst

Op woensdag 15 maart start in Kortenberg een rookstopcursus met acht bijeenkomsten (infosessie en startsessie op woensdagavond en zeven sessies op dinsdagavond), gespreid over drie maanden. Dirk Quina, een erkend tabacoloog, begeleidt de groep. Hij bereidt u voor op de gezamenlijke rookstop en traint uw vaardigheden om herval te voorkomen. De tabacoloog wordt rechtstreeks vergoed door de Vlaamse overheid. Deelnemers betalen een persoonlijke bijdrage. Deze bijdrage bedraagt per cursus 48 euro. Mensen met een statuut van verhoogde tegemoetkoming betalen slechts 24 euro. Meer informatie krijgt u tijdens de gratis vrijblijvende infosessie op woensdag 1 maart 2017 om 19.30 u. in OC Berkenhof. Leer stoppen én volhouden in acht sessies op 15/3, 21/3, 28/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 en 30/5, telkens om 19.30 u. Inschrijven of meer info: drugsenalcoholpreventie@kortenberg.be of 016 26 94 37.

Inschrijven nieuwsbrieven