Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Herstellingswerken Engelenstraat van 28 tot en met 30 september 2016

Werken in uitvoering bord J16

Van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 september zullen herstellingswerken worden uitgevoerd aan een wegverzakking in de Engelenstraat. De werken zullen sterk hinderen, waardoor de straat zal worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Er zal ook een parkeerverbod gelden ter hoogte van de werken. Een omleiding wordt voorzien langs de Erpsestraat-Kerkhoflaan-Hofstraat-Kapellestraat of langs de Edegemstraat. Gelieve de signalisatie te respecteren.

Hoe slapen weer een zaligheid werd

Hoe slapen weer een zaligheid werd

Kris Baert, voormalig Radio 2-journalist, leraar en zanger, trekt door Vlaanderen met zijn verhaal over de moeilijke strijd tegen de slaappil. In een pakkende, avondvullende getuigenis-voorstelling vertelt hij het hele verhaal van zijn tien jaar durende verslaving. Met de voorgeschiedenis en de ‘après’ er bovenop. Hij geeft ook een groot aantal nuttige tips. Een vleugje lichtvoetigheid, emotie én humor zijn nooit ver weg bij deze bevlogen spreker. Tussendoor zingt Kris ook een paar prachtige, Nederlandstalige liedjes die iets te maken hebben met slapen... Gitarist Eddy Peremans begeleidt hem daarbij op sublieme wijze. En er is ook een snelle, lichtvoetige maar zeer leerrijke SLAAPKWIS. De voorstelling vindt plaats op donderdag 6 oktober om 19 u. in GC Den Breughel, Wespelaarsesteenweg 85, 3150 Haacht. De toegang is kosteloos, maar reservatie is noodzakelijk via drugsenalcoholpreventie@kortenberg.be of 016 26 94 37.

Heraanleg Minneveldstraat vanaf 12 september 2016

Werken in uitvoering bord J16

Na voorbereidende werkzaamheden eerder dit jaar start op maandag 12 september 2016 de volgende fase van de heraanleg van de Minneveldstraat. Omwille van nog enkele voorbereidende werken is de Minneveldstraat slechts toegankelijk voor plaatselijk verkeer sinds donderdag 8 september.
Er wordt begonnen met het opbreken en heraanleggen van de bestaande voetpaden en boordstenen. Tijdens deze werken is de straat enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Dat wil zeggen dat vergunninghouders die een bestemming hebben in het centrum van Kortenberg, anders dan de Minneveldstraat, niet toegelaten worden in de Minneveldstraat tijdens de duur van de werken. Aan de kant waar er gewerkt wordt (eerst de zijde van de even huisnummers, daarna de zijde van de oneven nummers), geldt een parkeerverbod over de volledige lengte van de straat. Voetgangers moeten het voetpad aan de overzijde van de straat gebruiken. Woningen blijven te voet bereikbaar. Gelieve steeds de signalisatie te respecteren.
Nadien zal nog het wegdek worden vernieuwd, zullen verkeersremmende maatregelen worden ingevoerd en zullen nieuwe bomen worden aangeplant. Bekijk de planning van de werken in de Minneveldstraat.

Digitale Week 2016

Logo Digitale Week 2016

Bent u nog niet helemaal mee met het digitale tijdperk? Bent u nieuwsgierig naar de nieuwe digitale toepassingen? Tijdens de Digitale Week krijgt u de kans om uw kennis bij te spijkeren door middel van workshops of andere activiteiten. Bekijk de activiteiten die tijdens de Digitale Week in Kortenberg plaatsvinden. Inschrijven voor de activiteiten doet u via de UiTbalie in de Bib (uitbalie@kortenberg.be of 02 755 22 80).

Inschrijven nieuwsbrieven