Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Zaai een bloemenakker in Kortenberg en ondersteun de bijen!

Bijenhotel en bloemenakker

De provincie Vlaams-Brabant promoot samen met de gemeente Kortenberg de aanleg van bloemenakkers om de bijen te ondersteunen. De afname van de bijenpopulaties heeft immers zware gevolgen voor de land- en tuinbouw en voor de biodiversiteit. De gemeente geeft daarom gratis 200 zakjes bloemenzaad weg. In elk zakje zit 20 gram zaad, genoeg om een 40m² mee in te zaaien. Hierin zit een divers mengsel van stuifmeelrijke bloemen, de ideale maaltijd voor bijen. Bovendien kunt u zelf genieten van een kleurrijke bloemenpracht vanaf de lente tot het najaar. Zaaien kan vanaf april tot eind augustus. De zakjes kunnen vanaf 3 april tijdens de openingsuren afgehaald worden bij het onthaal van het Administratief Centrum. Er zal één zakje per aanvrager per adres meegegeven worden. Na de actie zal een kaart worden opgemaakt met daarop alle percelen in de gemeente waar dit bloemenzaad werd gezaaid.

 

Aanmelden in e-loket via eID tijdelijk onbeschikbaar

Logo gemeente Kortenberg

Wij wensen u op de hoogte te stellen dat er momenteel problemen zijn met het aanmelden via eID. Wij proberen er momenteel alles aan te doen om dit te verhelpen. We brengen u verder op de hoogte wanneer er meer informatie is. Voor dringende attesten kunt u een e-mail sturen naar burgerzaken@kortenberg.be. Wij wensen ons te excuseren voor eventuele ongemakken.

Onderzoek Gemeentemonitor Vlaamse overheid

Voor de Vlaamse overheid en het gemeentebestuur is het belangrijk te weten hoe u over uw gemeente en uw buurt denkt. De Studiedienst van de Vlaamse Regering en het Agentschap Binnenlands Bestuur beschikken over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar dat vertelt weinig over hoe u als inwoner een aantal zaken aanvoelt. Daarom organiseert de Studiedienst van de Vlaamse Regering een rondvraag in de Vlaamse gemeenten.
Eind maart 2017 ontvangen verschillende inwoners een brief om deel te nemen aan de rondvraag 'Wat vind jij van je gemeente?'. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen dat de vragenlijst invult. De analyses gebeuren op gemeentelijk niveau. Alle gegevens worden vertrouwelijk en anoniem behandeld. 5.000 willekeurig gelote personen, die de vragenlijst volledig invullen, ontvangen een geschenkbon van 6 euro.
Meer info vindt u op www.gemeentemonitor.vlaanderen.be. Met vragen of opmerkingen kunt u vanaf 22 maart terecht op het gratis nummer 1700 van de Vlaamse overheid.

Inschrijven nieuwsbrieven