Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Nieuwe tarieven De Lijn vanaf 1 februari 2017

De Lijn

Vanaf 1 februari 2017 past De Lijn haar tarieven aan. Abonnementen, Lijnkaarten en sms-tickets worden iets duurder. De prijs van een biljet, m-ticket, dag- en meerdagenpas wijzigt niet. Surf naar www.delijn.be/nieuwetarieven voor meer info.

Kinderen: gratis of betalen? Kinderen jonger dan 6 jaar reizen gratis met bus en tram, maar ze moeten altijd begeleid worden door een reiziger van minstens 12 jaar. Vanaf 6 jaar moet elke reiziger een geldig vervoerbewijs hebben.

Tournée Minérale: doe in februari mee aan de maand zonder alcohol met Gemeente Kortenberg!

Logo Tournée Minérale

Ga de uitdaging aan en zeg tijdens de maand februari ‘nee’ tegen alcohol. Want een maand zonder = een maand gezonder! Immers: uw lichaam krijgt tijd om te recupereren, u slaapt beter, u voelt zich fitter, u spaart wat geld, u krijgt minder calorieën binnen. Kortom, uw levenskwaliteit verhoogt.
Ga samen met uw collega’s/vrienden de uitdaging aan. Drink in februari 2017 geen alcohol. Ga naar de website van Tournée Minérale, zoek naar het team ‘Gemeente Kortenberg’ en sluit u aan. Gezondheid!

Problemen bij invoering Masterplan Transport voor afvalinzameling EcoWerf

Afvalophaling door Ecowerf

De gemeente ontving vandaag, vrijdag 20 januari, enkele meldingen in verband met niet-opgehaald afval in de Klein Vilvoordestraat en Petersmolen. Deze meldingen werden aan EcoWerf overgemaakt. EcoWerf deelde ons mee dat inwoners die vaststellen dat hun afval bij de afvalinzameling op vrijdag is blijven staan, hun container of zak de eerstvolgende maandag vóór 7 u. opnieuw mogen buitenplaatsen. Zij vragen de inwoners om rechtstreeks naar het gratis nummer van EcoWerf (0800 97 0 97) te bellen. EcoWerf engageert zich om binnen de drie werkdagen terechte meldingen van niet-ingezameld afval op te lossen. EcoWerf verontschuldigt zich voor de tijdelijke ongemakken die de nieuwe inzameldagen en -frequenties met zich meebrengen. 

Opgelet voor advertentieronselaars

Misleidende advertentiewerving bestelbon Stadsplan Kortenberg

Het gemeentebestuur kreeg de melding dat reclameronselaars advertenties van handelaars proberen te ronselen voor een 'Stadsplan Kortenberg'. Het gemeentebestuur van Kortenberg wenst erop te wijzen dat in het verleden voor de opmaak van een gemeentelijk stratenplan werd samengewerkt met Publi-Touch bvba uit Leuven, dat hiervoor een geloofsbrief van het gemeentebestuur kon voorleggen. Een nieuwe papieren versie hiervan is nog niet in opmaak.
 
Wanneer u als zelfstandige ondernemer vertegenwoordigers van bedrijvengidsen, infogidsen of stratenplannen over de vloer krijgt, raadt het gemeentebestuur u aan om steeds naar de legitimatie- of geloofsbrief van de gemeente te vragen. In geval van twijfel bij een bezoek van een vertegenwoordiger van een uitgeverij van bedrijven- of gemeentegidsen of stratenplannen - ook als u twijfelt aan de authenticiteit van de voorgelegde geloofsbrief - of wanneer u telefonisch gecontacteerd wordt om te adverteren in één of andere gids of op een website kunt u daarover steeds informatie inwinnen bij uw gemeentebestuur bij de dienst communicatie (02 755 22 40 – communicatie@kortenberg.be) of melding doen bij de lokale politie.
 
Hebt u al iets ondertekend en/of betaald en werden de afspraken niet nagekomen, dan raden wij u aan om klacht in te dienen bij de lokale politie in het Politiehuis van Kortenberg op het De Walsplein 30. De openingsuren zijn: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 13 u., op woensdag van 12 tot 17 u. en op zaterdag van 9 tot 13 u. Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met de lokale politie op het nummer 016 85 34 00 of via info@politieherko.be.
 

Inschrijven nieuwsbrieven