Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Verkeersmaatregelen n.a.v. Excuusfeesten van 29 tot en met 30 juli 2016

Verkeersbod E3 - verboden te parkeren

Naar aanleiding van de Excuusfeesten die op 29 en 30 juli plaatsvinden in Kortenberg zijn volgende verkeersmaatregelen van kracht:

  • Parkeerverbod op vrijdag 29 juli tussen 17.30 en 23 u. in volgende straten: Wijngaardstraat (langs beide zijden), Colombastraat (langs beide zijden), Kiewitstraat tussen de Vogelenzangstraat en de Minneveldstraat (rechterzijde) inclusief de parkeerplaatsen op de kruising van de Colombastraat met de Kiewitstraat, Minneveldstraat tussen de Kiewitstraat en de Prinsendreef (rechterzijde richting Prinsendreef), Prinsendreef (parkeerplaatsen ter hoogte van de ijskelder), Bankstraat en Kruisstraat (tot en met voetweg 51) komende uit de Prinsendreef aan de kant van het bos.
  • Het is op vrijdag 29 juli tussen 17.30 en 23 u. voor iedere bestuurder verboden te rijden in de Colombastraat en Wijngaardstraat tijdens dezelfde periode.
  • Parkeerverbod op zaterdag 30 juli van 9 tot 20 u. op parkings A, B, C en D van de site GC Colomba

Vernieuwen voetpaden Leuvensesteenweg oneven zijde vanaf 1 augustus

Werken in uitvoering bord J16

Vanaf maandag 1 augustus 2016 zullen de voetpaden en boordstenen vernieuwd worden langs de zijde van de oneven huisnummers van de Leuvensesteenweg. De werkzaamheden zullen starten ter hoogte van residentie Bareel en evolueren richting Brussel tot aan huisnummer 289. De laatste fase zal gaan vanaf het kruispunt van de Hertog Jan II-laan tot aan de Stationsstraat.

Tijdelijk verbod op de verkoop en het gebruik van alcoholische dranken tijdens Excuusfeesten 2016

Bord met tekst 'Zone alcoholverbod'

Op 30 juli 2016 zal tijdens de Excuusfeesten te Kortenberg tussen 20 en 8 u. ‘s morgens (zondag 31 juli) een verbod worden ingesteld om alcoholhoudende dranken (gedistilleerde of gegiste dranken al dan niet in gemixte vorm) te verkopen, aan te bieden, zelfs kosteloos, en te verbruiken op de openbare weg/ruimte in de volgende perimeter: Het gebied omsloten door de straten – straten inbegrepen – Camiel Schuermanslaan, Beekstraat, Wipstraat, Kloosterstraat, de volledige parking van Berkenhof, Brouwerijstraat, het Dewals- en het Craenenplein, Kerkstraat, Karterstraat, Minneveldstraat, Kiewitstraat, Mispelarenstraat, Florenbeemd, Vogelenzangstraat (tot aan het kruispunt met de Camiel Schuermanslaan), Groenstraat, Wijngaardstraat, Colombastraat, Abdijstraat , op de Colombasite zelf en op de site van de Abdij (met uitsluiting van de feestperimeter zelf).

Test uw pmd-sorteerkennis op de markt of het containerpark

PMD sorteren is simpel

Pmd sorteren is kinderspel! Zo klinkt het deze zomer bij intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf en Fost Plus. Met de pmd-campagne willen ze aantonen dat de pmd-regels helemaal niet zo moeilijk zijn en dat iedereen ze kan naleven. Op donderdag 28 juli bezoekt EcoWerf het Kortenbergse containerpark met een pmd-infostand. Op donderdag 18 augustus staat de pmd-infostand op de Kortenbergse markt. Hier kunnen bezoekers hun pmd-sorteerkennis testen en gratis deelnemen aan een loterij wanneer ze drie sorteervragen correct beantwoorden. De uitgelote winnaars worden in september beloond met een fiets ter waarde van 500 euro of een bon voor ecologische designproducten.

Inschrijven nieuwsbrieven