Tweedehandswinkel De Kapstok en Het Magazijn

Wat?

De Kapstok is een tweedehandswinkel met kwaliteitsvolle herbruikbare spullen (kleding, bed- en huishoudlinnen, schoenen, handtassen, speelgoed) , die geschonken worden. Elke inwoner van Kortenberg mag maandelijks gratis vijf stuks uitzoeken.

In Het Magazijn worden tweehandsmeubelen ter beschikking gesteld van mensen met weinig financiële middelen of die begeleid worden door de sociale dienst.

Doet u ook mee als vrijwilliger?

Werkt u graag mee aan een duurzame samenleving, waarbij mensen via het kringloopsysteem spullen doorgeven aan mekaar en de afvalberg verkleinen?

Wat kunt u doen als vrijwilliger van De Kapstok?

U kunt zich inzetten in De Kapstok door kleding te sorteren, klanten te helpen tijdens de openingsuren of onbruikbare spullen weg te werken.

Wat kunt u doen als vrijwilliger van Het Magazijn?

U kunt zich inzetten in Het Magazijn door de geschonken materialen te sorteren en te inventariseren, de klanten te helpen tijdens de openingsuren, meubelen te monteren of onbruikbare spullen weg te werken.

Hoe werkt het?

De vrijwilligers zijn aanwezig in De Kapstok, Brouwerijstraat 65 naast Oxfam-Wereldwinkel, tijdens de openingstijden op maandag en donderdag van 9.30 tot 11.30 u en op woensdag van 14 tot 16 u. De eerste zaterdag van de maand is de winkel open van 9.30 tot 11.30 u.

De vrijwilligers van Het Magazijn (gemeenteloods, vlakbij het kerkhof van Erps-Kwerps) zijn er elke maandag tussen 14 en 15 u.

Contactinformatie

Logo Welzijnshuis advalvas