Ben je je fiets of voorwerp kwijt?  

Op www.verlorenofgevonden.be staan voorwerpen en fietsen die zijn opgehaald in België (o.a. in Leuven en Antwerpen). Door de samenwerking van de steden, politie en lokale fietsendepots bevat deze website een volledig overzicht van alle gevonden voorwerpen en fietsen. De kans is dus groot dat jouw voorwerp of fiets erbij staat. 

In nauwe samenwerking met andere overheidspartners zullen regelmatig nieuwe organisaties aangesloten worden waardoor we streven naar een nationale dekking. 

Staat je fiets of voorwerp er niet bij? 

Gebruik bij het zoeken zoveel mogelijk relevante trefwoorden, zoals kleur, merk, type of plaats en pas de filters aan in het zoekresultaat. 

Als je (brom)fiets er niet tussen staat, kan deze gestolen zijn.  We raden je aan om aangifte te doen van diefstal. Dit kan online bij het E-loket van de Politie of bij je politiekantoor. 

285
organisaties

73056
voorwerpen

Enkele aangesloten organisaties :

Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie

Deze vragen werden eerder gesteld

Hoe kan mijn organisatie zich aansluiten bij verlorenofgevonden.be?

Wil je als organisatie aansluiten op deze website en deelnemen aan dit initiatief? Klik hier

Wat moet ik doen wanneer ik mijn (brom)fiets kwijt ben?

Alle (brom)fietsen die bij een Fietscentrale/fietsendepot staan, kan je terugvinden op www.verlorenofgevonden.be. Zoek hier naar je (brom)fiets. Gebruik daarbij een zo goed mogelijke beschrijving van je (brom)fiets, onder andere: merk, kleur, type (bv. herenfiets, damesfiets, vouwfiets), graveernummer, Velo- of KUL-nummer.  

 

Welke rechten heb ik wanneer de eigenaar zijn voorwerp terugvordert?

Algemeen blijft een gevonden voorwerp toebehoren aan zijn oorspronkelijke eigenaar.  De eigenaar kan zijn voorwerp, dan wel de opbrengst ervan, terugvorderen.  Hij is verplicht de redelijke kosten van bewaring, behoud en opsporing te vergoeden.  Je hebt dan retentierecht (recht om het niet terug te geven) zolang deze verplichting niet is nagekomen.

Staat je vraag er niet bij? Ga naar de FAQ

FAQ

U gebruikt een verouderde browser, update uw browser om een goed werkende website te krijgen.

×