'Re-open EU': nieuw webplatform voor veilige hervatting toerisme en vrij verkeer in de EU

15
jun
2020

Op maandag 15 juni 2020 heeft de Europese Commissie 'Re-open EU' gelanceerd, een webplatform met essentiële informatie om een veilige hervatting van het vrije verkeer en toerisme in Europa mogelijk te maken. Om mensen te helpen hun reizen en vakantie in de zomer en daarbuiten met vertrouwen te plannen, zal het platform realtime-informatie over de grenzen, de beschikbare vervoermiddelen, reisbeperkingen, maatregelen op het gebied van de volksgezondheid en de veiligheid zoals het afstand houden of het dragen van gezichtsmaskers en andere praktische informatie voor reizigers verstrekken.

Het 'Re-open EU'-platform is een van de maatregelen die de Europese Commissie in haar pakket voor toerisme en vervoer van 13 mei heeft aangekondigd om het reizen en het toerisme in de EU veilig te helpen herstellen, met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid.

'Re-open EU' zal als belangrijk referentiepunt fungeren voor iedereen die in de EU reist, aangezien het actuele informatie van de Europese Commissie en de lidstaten op één plaats centraliseert. Via een interactieve kaart kunnen mensen landspecifieke informatie over elke EU-lidstaat inzien, met updates over de toepasselijke nationale maatregelen en praktisch advies voor bezoekers in het land.

Het platform is gemakkelijk toegankelijk vanaf vaste en mobiele toestellen via de 'Re-open EU'-link: https://reopen.europa.eu/

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.