700 mondmaskers verspreid bij inwoners Meerbeek – bijkomende bedeling voorzien op zaterdag 23 mei 2020

18
mei
2020

700 mondmaskers werden vandaag verspreid bij Meerbeekse inwoners, dit dankzij de inzet van vrijwilligers en gemeentepersoneel. Het was echter de bedoeling om álle inwoners van Meerbeek ouder dan 6 jaar vandaag, maandag 18 mei, een mondmasker te bezorgen. Het volledige team dat instaat voor de verspreiding stond hier ook voor paraat. De leverancier van de mondmaskers, die door de gemeente werd geselecteerd op basis van objectieve, wetenschappelijke criteria en waarmee strikte productiedata waren vastgelegd, heeft jammer genoeg vertraging opgelopen. Hierdoor werden er geen mondmaskers in kindermaat geleverd. Ook het aantal mondmaskers voor volwassenen volstond niet voor de Meerbeekse inwoners. Het gemeentebestuur betreurt dit ten zeerste en heeft er uiteraard bij de leverancier op aangedrongen om zo snel mogelijk de ontbrekende mondmaskers te leveren.

De ontbrekende mondmaskers voor volwassenen zouden volgens de informatie van de leverancier door de gemeente op zaterdag 23 mei bezorgd kunnen worden aan de inwoners van Meerbeek. Voor de mondmaskers voor kinderen kon de leverancier nog geen leverdatum bevestigen.

De gemeente houdt zorgvuldig bij wie al een mondmasker ontving en wie niet, en zorgt er in ieder geval voor dat iedereen zo snel mogelijk zijn/haar mondmasker ontvangt. Inwoners van Meerbeek die op maandag 25 mei nog geen (volwassen) mondmasker ontvingen, mogen dit laten weten aan de gemeente via www.kortenberg.be/geen-mondmasker-ontvangen of door te bellen naar het nummer 02 755 22 77.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

Contactinformatie