Aangepaste bezoekregeling woonzorgcentra en andere verblijfscentra vanaf 10 juni 2020

8
jun
2020

Vanaf woensdag 10 juni 2020 wordt de bezoekregeling in woonzorgcentra en andere verblijfscentra verder versoepeld. Voor autonome assistentiewoningen kan de nieuwe bezoekregeling ingaan vanaf maandag 8 juni 2020. 

U kunt steeds het woonzorgcentrum in kwestie raadplegen voor meer informatie over de bezoekersregeling. Elk woonzorgcentrum werkt een eigen bezoekregeling uit met duidelijke veiligheidsprincipes. De bezoekmogelijkheden kunnen anders zijn per afdeling en zelfs per bewoner, afhankelijk van de mogelijkheden en de risico's. De veiligheid van bewoners en medewerkers blijft een absolute basisvoorwaarde. 

Enkele belangrijke voorwaarden voor de bezoekregeling:

  • 1,5 meter afstand houden.  
  • Bezoekers moeten verplicht een mondmasker dragen, behalve in de openlucht.
  • Correcte handhygiëne is verplicht.
  • De ruimte waar het bezoek plaatsvindt en het bezoekerstoilet moeten na elk bezoek gereinigd, gedesinfecteerd en voldoende verlucht worden.
  • Elk bezoek wordt geregisteerd.  

Meer informatie over de bezoekmogelijkheden in woonzorgcentra en groepen van assistentiewoningen en serviceflats vindt u terug op de website van Zorg en Gezondheid

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.