App Coronalert beschikbaar vanaf 30 september 2020

30
sep
2020

Vanaf woensdag 30 september 2020 kunt u in de app stores Coronalert downloaden, het nieuwe instrument in de strijd tegen COVID-19. Coronalert is een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan. De app waarschuwt u als u in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Ook voor contacten die u niet persoonlijk kent. Coronalert draagt zo bij tot een snellere, krachtige contactopsporing.

Hoe werkt Coronalert?
Was u in contact met een besmet persoon? Zat u bijvoorbeeld samen op de trein, op de metro of op café? Was de afstand minder dan 1,5 meter en duurde het contact langer dan 15 minuten? 

Dankzij Coronalert kunt u automatisch een waarschuwing krijgen als u in contact kwam met een besmet persoon. Tenminste, als de andere persoon ook Coronalert gebruikte toen jullie in contact kwamen. Bovendien gebeurt dat anoniem. U weet niet wie het is en niet waar of wanneer er contact was, maar wel dat er een risico op besmetting is.

Laat u een coronatest afnemen? Dan kunt u het resultaat direct op uw smartphone ontvangen. Zo bent u meteen op de hoogte en kunt u sneller uw voorzorgen nemen om anderen te beschermen als u positief test. Laat de code van uw app registreren wanneer de arts de test voorschrijft, of voer zelf uw testcode in.

Hoe gebruikt u Coronalert?
1. Download de app via uw gebruikelijke app store. Er is een filmpje gemaakt met een stappenplan hoe u de app moet installeren. U kunt de app downloaden via de App Store (iOS) of via Google Play (Android).
2. Installeer de app en geef uw toestemming om Bluetooth te gebruiken.
3. Check regelmatig uw meldingen; zo beschermt u uzelf en anderen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus