Asbestcement vanaf 14 juli 2020 terug aanvaard op recyclagepark (alleen op afspraak)

10
jul
2020

Vanaf 14 juli 2020 kunt u opnieuw asbest naar het recyclagepark brengen. Maar dit kan alleen op afspraak, via een online reservatiesysteem: maak hier uw afspraak om asbest aan te leveren. Zonder reservatie kan er geen asbest afgeleverd worden op het recyclagepark! 

Voorwaarden:

  • Opgelet: reserveer enkel een afspraak op uw eigen recyclagepark.
  • U dient bij het aanmelden altijd het bewijs van reservatie te tonen. Digitaal (smartphone) of op papier.
  • Een reservatie houdt niet in dat u voorrang krijgt op andere bezoekers die aan het aanschuiven zijn. Het aantal bezoekers gelijktijdig op het park is beperkt. U schuift zoals andere bezoekers aan in de rij. Het reservatiesysteem heeft als doel om op een veilige en efficiënte manier asbest in te zamelen.
  • Per bezoek kan er maximum 40m² of 1,5m³ asbest aangeleverd worden.
  • Indien uw platen groter zijn dan 2,90 meter, reserveer dan een afspraak op het recyclagepark van Wilsele.
  • Er is een tijdsduur van 30 minuten voorzien om uit te laden. Gelieve dit te respecteren.
  • Voor het aanleveren van asbest zijn er twee bezoeken per week toegestaan.

Maak uw reservatie via de online reservatietool. Hebt u nog vragen? Dan kunt u terecht bij de groene lijn: 0800 97 0 97.

Blijf ook de richtlijnen voor een vlot en veilig bezoek respecteren:

Omdat mondmaskers type FFP3 tot nu werden voorbehouden voor de zorgsector, kon EcoWerf geen asbest op het recyclagepark aanvaarden. De wetgeving rond welzijn op het werk schrijft voor dat de recyclageparkwachter geen asbest kan aannemen als hij niet beschikt over een mondmasker type FFP3. Zo’n masker is dus een belangrijke voorwaarde om opnieuw asbest op het recyclagepark te aanvaarden. Ook inwoners moeten bij het verwijderen van asbest een dergelijk mondmasker te dragen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

 

 

Contactinformatie