BE-Alert

Meteen verwittigd bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we u graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat u meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid u verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan de burgemeester, de gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen op wie de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om u te waarschuwen. U kunt een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail, en via de gemeentelijke sociale media. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat u waarschuwen, waar u ook bent

Een bericht van BE-Alert kunt u op twee manieren ontvangen. De burgemeester, de provinciegouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat u zich inschrijft op BE-Alert. U kunt verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. U woont in Kortenberg en werkt in Brussel? Registreer beide adressen en u blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kunt u dus ook verwittigd worden als u een dagje aan zee of in de Ardennen bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de bioscoop, …  

Procedure

U kunt zich heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf u vandaag nog in!

Volg ook de gemeentelijke sociale media

Contactinformatie