Bereken wanneer u ongeveer uw coronavaccin krijgt

3
mei
2021

Update 28 mei 2021

Op 26 mei beslisten de ministers van volksgezondheid om in de vaccinatiecentra tijdelijk geen mensen jonger dan 41 jaar meer te vaccineren met het Janssen-vaccin. Dit in afwachting van een uitspraak van het Europees geneesmiddelenagentschap over zeldzame ernstige bijwerkingen.

Momenteel wordt dus nog geëvalueerd in welke mate het Agentschap Zorg en Gezondheid dit vaccin nog kan inzetten in juni en in de maanden daarna. Ook verwacht het Agentschap Zorg en Gezondheid binnenkort een update van het aantal vaccins dat Pfizer in juli zal leveren, en het tempo van leveringen. Ook dat kan een invloed hebben op wanneer welke leeftijdsgroepen gevaccineerd kunnen worden.

Daarom kan het Agentschap Zorg en Gezondheid momenteel nog geen aangepaste planning maken van welke leeftijden wanneer hun uitnodigingen en vaccinatie mogen verwachten. Als het Janssen-vaccin niet of minder ingezet kan worden, wordt het zeer moeilijk om elke volwassen Vlaming voor 11 juli een eerste keer te vaccineren. Zodra er meer informatie is over de beschikbaarheid van de verschillende vaccins de komende weken, vindt u op www.laatjevaccineren.be/wanneer-word-ik-gevaccineerd-tegen-corona opnieuw de planning wanneer welke leeftijden wanneer ongeveer aan bod komen.

Bron: www.laatjevaccineren.be/wanneer-word-ik-gevaccineerd-tegen-corona

Oorspronkelijk bericht

Benieuwd wanneer u aan de beurt bent voor uw coronavaccinatie? Op basis van uw leeftijd kunt u opzoeken wanneer u ongeveer uw uitnodiging en de eerste en tweede dosis van het vaccin mag verwachten.

Een tool van het Agentschap Zorg en Gezondheid toont de data voor mensen tussen 18 en 64 jaar zonder onderliggende aandoening die hen prioriteit geeft voor vaccinatie

Let op: dit is geen exacte timing, maar een inschatting! 

  • De richtdatum is op weekniveau: als er staat 'maandag 31 mei' dan slaat dit op ‘in de week van 31 mei’.
  • Deze richtdata zijn onderhevig aan de leveringen van de verschillende producenten.
  • Deze richtdata zijn onderhevig aan de vaccinatiegraad die we behalen (in de tool wordt gerekend met een vaccinatiegraad van 100%).
  • Houd zeker rekening met een mogelijk verschil van één week vroeger of één week later voor uw effectieve uitnodiging en vaccinatiedata. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.