Betonherstellingswerken op Leuvensesteenweg tussen de Prinsendreef en de Stationstraat vermoedelijk vanaf 2 september 2020

31
aug
2020

Update 31/8/2020: werken starten vermoedelijk op woensdag 2 september

Volgens de meest recente berichtgeving van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zullen de herstellingswerken rond woensdag 2 september 2020 van start gaan. Het einde van de werken is voorzien voor midden oktober. Er wordt grote hinder verwacht. 

Update 26/8/2020: werken uitgesteld

Door onvoorziene omstandigheden zal de aannemer pas begin september van start kunnen gaan met de betonherstellingswerken aan de Leuvensesteenweg.

Oorspronkelijk bericht

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf donderdag 27 augustus tot en met 1 oktober 2020 herstellingswerken uit aan de betonplaten op de Leuvensesteenweg in Kortenberg, tussen de Prinsendreef en de Stationstraat. Deze herstellingswerken worden uitgevoerd in beide rijrichtingen: zowel in de rijrichting van Brussel als in de rijrichting van Leuven. Daarnaast worden de betonplaten op het middenvak ook hersteld.

Tijdens de werken rijdt het verkeer langs de werfzone via versmalde rijstroken, in beide rijrichtingen, of via tijdelijke verkeerslichten. Dat is afhankelijk van de lengte van de werfzone. De Leuvensesteenweg en beide kruispunten van de Stationstraat en de Prinsendreef blijven tijdens de werken steeds open, maar hinder is mogelijk. Dat hangt af van de verkeersintensiteiten en het verdere verloop van de coronacrisis. Omdat de werken tijdens de volledige maand september lopen, wordt er aanzienlijke hinder verwacht.

Fietsers hebben steeds toegang tot het vrijliggende fietspad langs de Leuvensesteenweg. In de zone dicht bij de Stationstraat komt het fietspad terug op de betonnen rijweg. Hierdoor moeten fietsers op de rijbaan rijden. Er wordt een parkeerverbod uitgevoerd in deze zone en het fietspad zal veilig afgescheiden worden van de rijbaan met een fietscorridor.

Binnen de werfzone waar er gewerkt wordt, geldt een parkeerverbod en kunnen sommige opritten tijdelijk niet toegankelijk zijn. De aannemer verwittigt de omwonenden tijdig met een brief indien hun oprit binnen een herstellingszone valt.

Door de coronamaatregelen is het niet steeds mogelijk om materiaal te verkrijgen bij de centrale, waardoor de planning van de werken mogelijk kan veranderen. Gelieve zoals steeds de signalisatie te respecteren.

Contactinformatie

 • Dienst Mobiliteit

  Administratief Centrum

  Dr. V. De Walsplein 30
  3070 Kortenberg

  Openingsuren

  • Vandaag Balie geopend, uitsluitend op afspraak (niet op zondag) - bel naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  • Morgen Balie geopend, uitsluitend op afspraak (niet op zondag) - bel naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  Alle openingsuren