Bewegen: het geheime wapen tegen COVID-19

8
dec
2020

Zou het niet fantastisch zijn mocht er een medicijn bestaan dat u én uw naasten door deze moeilijke COVID-19-tijden helpt? Een medicijn dat:

  • uw stress vermindert én doet ontspannen;
  • uw immuunsysteem versterkt én
  • chronische aandoeningen en overgewicht vermijdt.

Goed nieuws: zo’n ‘medicijn’ bestaat al. Het is niét duur en het is geen gesofisticeerd apparaat of mirakelvoeding. U krijgt het bovendien makkelijker te pakken dan u denkt.
U leest het goed: er is één recept dat al die voordelen oplevert en miljoenen mensen gebruiken het al. Namelijk: elke dag bewegen. Dat kan overal én gratis: denk maar aan wandelen en fietsen.

Maar hoe doet u dat nu juist? Welke bewegingsvorm of sport past bij u? Welk beweegaanbod is er in Kortenberg? Hebt u een extra duwtje in de rug nodig? Ga dan eens op stap met Bewegen Op Verwijzing-coach Kirsten Verboven.

Omwille van COVID-19 is er tijdelijk geen verwijsbrief van de huisarts nodig om aan een gunstig tarief coaching te volgen. Het lokale tarief voor inwoners van Kortenberg bedraagt 10 euro per uur voor een individuele coaching en 2 euro per uur voor een individuele coaching met verhoogde tegemoetkoming. Sommige mutualiteiten betalen de sessies ook gedeeltelijk terug.

De coachingsessies vinden onder normale omstandigheden plaats in OC Berkenhof, maar kunnen ook digitaal plaatsvinden.

De Vlaamse overheid ondersteunt het project sinds 2016. Omwille van de positieve resultaten wil de overheid het project verankeren én extra deelnemers bereiken.

Meer info? Contacteer de Kortenbergse BOV-coach Kirsten Verboven via 0475 73 03 25 of kortenberg@bewegenopverwijzing.be.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.