Buitenspeeldag

Buiten spelen in het bos in KortenbergDe Buitenspeeldag vindt jaarlijks plaats op woensdagnamiddag net voor of net na de paasvakantie en staat garant voor een hele namiddag sport- en spelplezier. Tussen 13 en 17 u. kunnen kinderen vanaf 3 jaar zich volop komen uitleven. De jeugddienst zorgt voor een gevarieerd aanbod aan attracties, workshops, springkastelen, schminkstandjes en een drankje en een koekje.

De Buitenspeeldag vindt om het jaar in een andere deelgemeente plaats.

Woensdag 21 april

Dat de Buitenspeeldag er dit jaar opnieuw anders zal uitzien, is wellicht geen verrassing. Geen groots evenement op één locatie met allerlei springkastelen, attracties en animatie, maar wel twee leuke alternatieven om er met je eigen gezinsbubbel een leuke Buitenspeelnamiddag van te maken.

Schattenzoektocht   
In samenwerking met JoJo vzw

Schattenzoektocht kleuters (3 - 5 jaar)

Ahooooy, maatje! Ben jij ook zot van avontuur? Zie je graag glimmende dingen? Ben je van weinig bang? Yaaargh, dan ben jij misschien wel de geschikte piraat om de verborgen schat van Kapitein Plakbaard te vinden! Hiervoor moet je wel goed uitkijken naar hints en verborgen geheimen, want Kapitein Plakbaard deelt zijn schat niet zomaar met iedereen!  
Inschrijven (vanaf 25 maart) voor zowel kinderen als begeleiders verplicht via https://kortenberg.kwandoo.com/ticketingActivity/subscribe/60523

Schattenzoektocht kinderen lagere school (6 - 12 jaar)
My dear Watson! Een oude legende is ontwaakt. Maar wat is die juist? Wat zijn de betekenissen van de verschillende symbolen? Verschillende sporen zijn zichtbaar geworden, maar alleen een echte speurder kan het mysterie ontrafelen. Maar wees op je hoede, jij bent niet de enige die op zoek is naar het oude verborgen geheim…
Inschrijven (vanaf 25 maart) voor zowel kinderen als begeleiders verplicht via https://kortenberg.kwandoo.com/ticketingActivity/subscribe/60525 

Woensdag 21 april van 13 tot 18 u.
Startplaats schattenzoektocht kleuters (3-5 jaar): Park van de Oude Abdij, Abdijdreef 22, Kortenberg
Startplaats schattenzoektocht kinderen lagere school (6-12 jaar): Bos aan de scoutslokalen, Colombastraat 33, Kortenberg
Kosteloos
Kinderen dienen vergezeld te zijn van een volwassene
Inschrijven voor de schattenzoektochten is verplicht en kan tot en met zondag 18 april via kortenberg.kwandoo.com. Je kan inschrijven in een bepaald tijdsslot. De tijdssloten starten om het kwartier. Indien je wil inschrijven voor zowel de kleuter- als de lagere school zoektocht dien je je voor twee aparte tijdssloten in te schrijven.
Alle deelnemende gezinsleden, ook begeleiders, moeten zich verplicht inschrijven
Meer info: jeugd@kortenberg.be of 02 755 30 70

Buitenspeelbingo         

Kan je niet aanwezig zijn op de schattenzoektocht? Geen nood! Dan komt de Buitenspeeldag toch gewoon naar jouw gezellige gezinsbubbel?! En dat in de vorm van een leuke Buitenspeelbingo! Doe mee en maak kans op een leuk buitenspeelpakket.

De dienst Jeugd ontwierp een bingokaart voor kleuters en een bingokaart voor kinderen uit het lager onderwijs. Die zal je hier kunnen downloaden (onder de titel 'Documenten' onderaan deze pagina) of afhalen aan de Onthaalbalie in het Administratief Centrum. Kinderen die de opdrachten op de buitenspeelbingokaart uitvoeren, kunnen een prijs winnen als ze die activiteit kunnen bewijzen. Per leeftijdscategorie is er een prijzenpakket voor drie kinderen.

Hoe werkt de Buitenspeelbingokaart?

Zodra je een rij kan vormen doe je mee. Een rij kan je vormen door de vier activiteiten op een horizontale lijn uit te voeren. Hoe meer rijen je hebt kunnen vormen, hoe vaker je naam terugkomt in de pot. 

Natuurlijk is er wel bewijs nodig van jouw uitgevoegde bingo-opdrachten.
Stuur daarom ten laatste tegen woensdag 21 april om 20 u. je foto's of video's via mail naar jeugd@kortenberg.be of via de Facebookpagina facebook.com/jeugddienst.kortenberg.

Op donderdag 22 april worden de winnaars bekendgemaakt. Zij worden persoonlijk gecontacteerd en zullen nadien hun prijzenpakket kunnen ophalen aan de Onthaalbalie van het Administratief Centrum.

Veel plezier!

 

 

 

Voorwaarden

Voor alle kinderen en jongeren tussen 3 en 12 jaar

Procedure

Inschrijven is niet nodig.

Meebrengen

  • Zonnecrème en zonnepet
  • Regenjas

Bedrag

Deze activiteit is kosteloos.

Contactinformatie