Centrale reservelijst voor vaccinatiecentra Qvax

6
apr
2021

Via het nieuws kon u vernemen dat het Agentschap Zorg en Gezondheid vanaf 6 april een centrale elektronische reservelijst (Qvax) ter beschikking stelt om u online in te schrijven voor vaccinatie in het centrum in uw buurt. Daarbij kunt u zelf aangeven op welke momenten u beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen. Als een vaccinatiecentrum dan mensen nodig heeft om vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, zal het centrum via de elektronische reservelijst van Qvax automatisch de burgers met hoogste prioriteiten (bijvoorbeeld de oudste) kunnen oproepen die hebben aangegeven dan beschikbaar te zijn. Die burger krijgt vervolgens een sms en e-mail en wordt gevraagd om snel te reageren, meteen online te bevestigen dat hij/zij de vrijgekomen plaats inneemt en zich dan naar het vaccinatiecentrum te begeven. Deze software zal eerst uitvoerig getest worden door de vaccinatiecentra van Deinze en Roeselare. Wanneer deze beide vaccinatiecentra van oordeel zijn dat deze nieuwe tool voor een positieve gebruikerservaring zorgt en een meerwaarde betekent voor de vaccinatiecentra, dan zullen ook de andere vaccinatiecentra de mogelijkheid krijgen om er vanaf de week van 12 april 2021 gebruik van te maken.

Aanmelden op de lijst van Qvax kan dus al, maar heeft op dit moment nog weinig zin omdat de vaccinatiecentra in Vlaanderen hiervan momenteel nog geen gebruik maken. De reservelijst die het vaccinatiecentrum zelf aanlegt, blijft voorlopig de enige reservelijst tot het vaccinatiecentrum ervoor kiest om over te stappen naar QVax. U kunt zich nog steeds inschrijven op de eigen reservelijst van het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

Contactinformatie