Code oranje voor jeugdwerk

13
okt
2020

In overleg met minister Benjamin Dalle, Departement Jeugd en Bataljong werd beslist om vanaf woensdag 14 oktober 2020 met heel het jeugdwerk naar code oranje te gaan. Ook binnen code oranje blijft jeugdwerk mogelijk. Activiteiten in de vrije tijd blijven een belangrijke bijdrage leveren aan het lichamelijke, mentale én sociale welbevinden van kinderen en jongeren.

De belangrijkste regels op een rijtje: 

 -12-JARIGEN 
Alles blijft zoals het was: bubbels van maximum 50 personen, zonder mondmasker en geen social distancing.

 +12-JARIGEN (MEERDERHEID DEELNEMERS -18 JAAR) 
voor buitenactiviteiten blijft alles zoals het was: bubbels van maximum 50 personen, geen 'social distancing', geen mondmasker  

voor binnenactiviteiten: bubbels van maximum 20 personen, geen 'social distancing' maar wel een mondmasker. Bij slapen en eten binnen, waar het masker dus niet opblijft, is social distancing wel de regel. 


 +12-JARIGEN (MEERDERHEID DEELNEMERS +18 JAAR) 

Activiteiten en aanbod organiseren met deelnemers waarvan de meerderheid 18+ zijn (bijvoorbeeld vergaderingen, animatorenactiviteiten...) kan in groepen van maximum 50 personenk mét social distancing (of mondmasker waar het niet kan). Overweeg goed de haalbaarheid en meerwaarde als je een activiteit organiseert op deze manier.

Overnachtingen bij +12-jarigen kunnen ook (bijvoorbeeld weekends, cursussen, ...). Bij het slapen gaan de mondmaskers af en bijgevolg voorzie je minstens 1,5 meter afstand tussen de hoofden bij het slapen. Bij activiteiten waarbij de groep wijzigt en ook andere activiteiten doet (bijvoorbeeld leefweken), kunnen overnachtingen niet doorgaan.

Vergeet niet:

  • Intens fysiek contact wordt buiten ook sterk afgeraden
  • Liefst zoveel mogelijk activiteiten buiten organiseren!
  • Handhygiëne blijft cruciaal
  • Deelnemen kan niet indien ziek of symptomen in de voorbije drie dagen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.