Contactonderzoek bij COVID-19

7
mei
2020

Om te vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de mensen, doet de Vlaamse overheid aan contactonderzoek. Wanneer iemand na klachten positief test, start het onderzoek. Men gaat daarbij via telefoon of een huisbezoek (als telefonisch contact niet kan) na met wie de zieke persoon contact heeft gehad. Die contactpersonen worden vervolgens, ook via telefoon of huisbezoek, geïnformeerd dat ze in contact zijn geweest zijn met iemand die COVID-19 heeft. Zij krijgen daarbij het juiste advies. Zo kunnen ze zelf vermijden dat zij andere mensen uit hun omgeving ook ziek maken.

Let wel op voor frauduleuze praktijken waarbij er financiële gegevens gevraagd worden en/of er gevraagd wordt of u alleen thuis bent, … Ga hier zeker niet op in. U zult altijd opgebeld worden via het nummer 02 214 19 19 of een sms krijgen van het nummer 8811. Het is aangeraden om deze twee telefoonnummers op te slaan.

Het contactonderzoek gebeurt ook met het volste respect voor de privacy.

Op de website van Agentschap Zorg en Gezondheid wordt het contactonderzoek stap voor stap uitgelegd.

Na een eerste week waarin er proefgedraaid werd, wordt vanaf maandag 11 mei 2020 de contactopvolging opgeschaald. Een externe partner die de opdracht zal uitvoeren, werd ondertussen aangeduid.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.