Coronabesmetting personeelslid in school De Klimop

22
sep
2020

In de gemeentelijke basisschool De Klimop heeft een personeelslid positief getest op het coronavirus (COVID-19). De nodige maatregelen werden onmiddellijk opgevolgd en het personeelslid is in thuisisolatie.

Er werd in kaart gebracht welke andere personeelsleden en kinderen als een hoog- en laagrisicocontact worden beschouwd ten gevolge van de contacten die zij hadden in de 48 uur voorafgaand aan de ziektesymptomen van het besmette personeelslid. De kinderen uit de kleuterschool zijn een hoogrisicocontact. Ook enkele personeelsleden worden door nauw contact met het besmette personeelslid als een hoogrisicocontact beschouwd.

Door de gemeentelijke crisiscel onderwijs werd beslist dat alle kleuters tot en met donderdag 1 oktober (dit is 14 dagen na het laatste risicocontact) in quarantaine moeten. Ook de personeelsleden die nauw contact hadden met dit personeelslid moeten tot en met 1 oktober in quarantaine.

De kinderen van de lagere school en de personeelsleden die geen contact hebben gehad met het personeelslid dat besmet is met COVID-19, kunnen naar school, ook wanneer een broer en/of zus in de kleuterschool zit en in quarantaine werd geplaatst.

Vanaf vrijdag 2 oktober zullen de kleuters en de personeelsleden die als hoogrisicocontact werden beschouwd opnieuw naar school mogen gaan, uiteraard indien zij geen ziektesymptomen vertonen.

Alle ouders van de kleuters in De Klimop werden door het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) telefonisch gecontacteerd en zullen nog specifieke richtlijnen meekrijgen.

Het gemeentebestuur volgt de toestand nauwgezet op. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus

 

Contactinformatie