Coronatest nodig? Vul de zelfevaluatietool in

10
nov
2021

Milde symptomen? Ga of telefoneer niet onmiddellijk naar je huisarts, maar wacht op je testcode als je contact had met iemand die corona heeft of gebruik de zelfevaluatietool als je symptomen hebt.

Vul de zelfevaluatietool in

Door de COVID-19 zelfevaluatietool in te vullen kan je inschatten of een test voor corona (COVID-19) zinvol is. Heb jij of de persoon voor wie je de vragenlijst invult milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, dan kan je na het invullen van de vragenlijst zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen. Om je privacy te beschermen, worden de antwoorden op deze vragen niet opgeslagen. Met de aangemaakte code kan je dan een afspraak maken om bij een testcentrum langs te gaan of bij een apotheek in de buurt. Je moet een (elektronische) afdruk van deze ingevulde vragenlijst kunnen voorleggen om de test te laten afnemen.

Echter, een vragenlijst kan een medisch onderzoek niet vervangen. Indien u ernstige symptomen vertoont, tot een risicogroep behoort (zie rechthoek) of uw gezondheidstoestand snel achteruit gaat, neem dan altijd contact op met een arts.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.