Coronatest (PCR-test): hoe en waar?

23
jun
2021

Wie een coronatest wil laten afnemen, kan een afspraak maken bij de huisdokter of in een testcentrum. Een lijst van testcentra vindt u terug via https://testcovid.doclr.be/#!/saps.
Inwoners van Kortenberg zijn vrij om zich te laten testen waar ze dat willen, maar onze inwoners kunnen hiervoor gemakkelijk terecht in Leuven. 

Uw afspraak voor een test mag maximaal 48 of 72 uur voor uw aankomst in het buitenland plaatsvinden. Op de website van de Europese Unie vindt u hoe oud uw negatief testresultaat mag zijn voor het land waar u naartoe reist.

De testcentra zijn elke dag open (ook op weekend- en feestdagen). Maar houd er wel rekening mee dat het tot 36 uur kan duren voor u het testresultaat krijgt.

Waar laat u zich testen?

 • Parking Brabanthal
  Brabantlaan 1, 3001 Leuven
   
 • Parking Van Dalecollege (beperkte capaciteit)
  Naamsestraat 80, 3000 Leuven 
Hebt u symptomen van COVID-19 of had u een hoogrisicocontact? Kom dan niet naar de Brabanthal of het Van Dalecollege. Uw huisarts verwijst u door naar de coronapost aan Oud-Heverlee Leuven (Kardinaal Mercierlaan 46).

Vertrekkende reizigers

Afspraak maken tot en met 27 juni 2021

U kunt pas vanaf 28 juni 2021 een afspraak maken voor een (gratis) test van de federale overheid. Als u sneller een test nodig hebt, maakt u een afspraak voor een PCR-test voor reizigers. U kunt zich dan laten testen tot en met 28 juni 2021. De test kost 50 euro.

Afspraak maken vanaf 28 juni 2021

De federale overheid biedt twee gratis tests aan voor volwassenen die nog niet de kans hebben gekregen om zich volledig te laten vaccineren en voor kinderen en jongeren tussen 6 en 17 jaar. In alle andere gevallen betaalt u 50 euro.

U kunt zich laten testen vanaf 28 juni 2021. Vanaf 28 juni kunt u online een afspraak maken voor een test van de federale overheid (gratis of betalend) via mijngezondheid.be.

Terugkerende reizigers

Komt u terug uit het buitenland en moet u getest worden? Volg dan deze stappen:

 1. Vul ten vroegste 48 uur voor uw terugkeer naar België het Passenger Locator Form in.
 2. U krijgt per sms een testcode.
 3. Maak met de testcode een afspraak voor een test op een van de Leuvense testcentra via mijngezondheid.be.

Meer info vindt u op https://leuven.be/test.

Wie op vakantie vertrekt via Brussels Airport, kan ook een PCR-test laten afnemen op het testcentrum van Brussels Airport.

Wenst u meer informatie over coronatesten en quarantaine