Coronavirus: Treinaanbod NMBS vrijwel volledig hervat vanaf 4 mei 2020 - Mondmasker verplicht

28
apr
2020

Vanaf maandag 4 mei 2020 zullen de NMBS en Infrabel alles in het werk stellen om opnieuw een maximale treindienst te voorzien. Het treinaanbod zal vrijwel volledig hervat worden, met uitzondering van een groot deel van de P-treinen (piekuurtreinen) van en naar Brussel en de P-treinen die woensdagnamiddag en zondagavond rijden.

De NMBS vraagt echter om uw verplaatsingen met het openbaar vervoer zoveel mogelijk te spreiden en trajecten te kiezen tijdens de daluren (na 9 u. in de ochtend, voor 16 u. of na 18 u. in de avond). 

Probeer uw reis op voorhand te plannen (via de NMBS app of www.nmbs.be), want begin april werden er wijzigingen doorgevoerd aan de dienstregeling van de NMBS. Vanaf 1 mei 2020 zal de reisplanner helemaal bijgewerkt zijn.
Voor grensoverschrijdend en internationaal verkeer kunt u terecht op www.nmbs-internationaal.com, al moet u ook rekening houden met de richtlijnen van de verschillende overheden. 

Mondmasker verplicht

Door de veiligheidsmaatsregelen in verband met het coronavirus zal het vanaf 4 mei voor iedereen boven 12 jaar verplicht zijn om op het openbaar vervoer een mondmasker te dragen. Ook op het perron en in het station zal een mondmasker verplicht zijn. Alternatieve mondbedekkingen worden toegestaan, zolang ze de mond en de neus bedekken. 

De NMBS zal bovendien extra poetsbeurten in de treinen en stations voorzien. Om onnodige contacten te vermijden kunt u uw ticket ook online kopen. 

Meer informatie vindt u terug op www.nmbs.be. 

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.