De markt gaat terug van start

14
mei
2020
Update nieuwsbericht: dinsdag 19 mei 2020

Vanaf donderdag 21 mei vindt de wekelijkse markt in Kortenberg opnieuw plaats. Er zullen echter extra veiligheidsmaatregelen genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bovendien zal er ook een circulatieplan met eenrichtingsverkeer van kracht zijn. 

De kramen zijn verder uit elkaar geplaatst en er is één ingang en één uitgang. De ingang bevindt zich langs de kant van de Leuvensesteenweg/Craenenplein. Daarna bent u verplicht om de aangebrachte signalisatie te volgen door middel van eenrichtingsverkeer. De uitgang bevindt zich aan het zebrapad voor de ingang van het Administratief Centrum. Het is verplicht om via deze in- en uitgang de markt te betreden of te verlaten. Aan de ingang van de markt zal er desinfecterende handgel te verkrijgen zijn.

Het gemeentebestuur vraagt om de signalisatie te allen tijde te respecteren. De politie en gemeenschapswachten zullen er op toezien dat deze maatregelen gerespecteerd worden. 

Opgelet: het Dr. V. De Walsplein moet donderdagochtend om 5 u. helemaal autovrij zijn. De politie zal donderdagochtend om 4.30 u. controleren of er nog voertuigen staan. 

Mondmaskers zijn verplicht voor de marktkramers en het personeel. Voor de bezoekers van de markt wordt dit sterk aangeraden. Er wordt ook gevraagd om indien mogelijk uw boodschappen op de markt alleen te doen en steeds de fysieke afstand van 1,5 meter tussen personen te respecteren. Opgelet: winkeluitstapjes voor het plezier zijn nog niet toegelaten, dus jammer genoeg ook niet op de markt.

Oorspronkelijk nieuwsbericht: vrijdag 15 mei 2020

Het heeft even geduurd, maar vanaf 18 mei mogen er weer markten plaatsvinden. Komende donderdag, 21 mei (Hemelvaartdag), start de markt in Kortenberg weer op. Vanwege de coronamaatregelen zullen er wel enkele belangrijke wijzigingen zijn:

  • De marktkramen zullen wat verder uit elkaar staan en mogelijk niet op de 'vaste' plekjes die u gewend bent.
  • Er zal een wandelroute over de markt zijn die u langs alle kramen brengt.
  • De marktkramers zullen mondmaskers dragen.
  • De fysieke afstandsregels ('social distancing') worden ook op de markt gerespecteerd, wat betekent dat men een gepaste afstand aan de kramen, maar ook in de rijen dient te respecteren: minimum 1,5 meter tussen personen.
  • Aan bezoekers van de markt wordt sterk aangeraden om ook een mondmasker te dragen.

De markt start en eindigt op de gebruikelijke tijdstippen, zijnde van 7.30 tot en met 13 u.

De marktkramers kijken ernaar uit om hun klanten weer terug te zien en verwelkomen u graag aan hun kraam.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

Contactinformatie