Een coronaveilig Kortenberg in de eindejaarsperiode

23
dec
2020

Onze inwoners hadden zich de kerstperiode ongetwijfeld anders voorgesteld. Toch moeten we er samen het beste van maken en gaan we voor een coronaveilig Kortenberg in de eindejaarsperiode.

Coronamaatregelen in de eindejaarsperiode

  • Alle huishoudens mogen niet meer dan één bezoeker tegelijk ontvangen.
  • Er geldt een uitzondering voor alleenstaanden. Zij mogen kerstavond en kerstdag vieren met hun knuffelcontact én met een contact waarmee afstand gehouden wordt. 
  • Buiten kunt u met vier personen afspreken, maar houd rekening met de afstandsregels. 
  • De avondklok is ook in de eindejaarsperiode geldig. Behalve voor dringende medische redenen of voor werkverplaatsingen mag u tussen 0 u. en 5 u. het huis niet verlaten. Na 22 u. is het ook verboden om alcohol te drinken op straat. 
  • Tot en met 17 januari 2021 geldt er een algemeen verbod op vuurwerk in de provincie Vlaams-Brabant. Ook ander pyrotechnisch materiaal, geluidskanonnen, wens- en feestballonnen, kerstboomverbrandingen en vuren in openlucht zijn tot dan verboden. U kunt bij de dienst Omgeving een attest aanvragen om in de nacht van oud op nieuw een uitzondering op de avondklok te krijgen om bij uw dier te blijven.

Activiteiten tijdens de kerstvakantie: 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

 

Contactinformatie