Een speelstraat organiseren?

23
feb
2021

De plannen voor de paas- en zomervakantie krijgen stilaan vorm. Laat kinderen nog meer naar hartenlust spelen en bouw uw eigen straat om tot een speelstraat! 

Wat is een speelstraat?

Uw straat kan tijdens de paas- en/of zomervakantie een speelparadijs voor kinderen worden. De gemeente zorgt voor nadarhekken om aan de uiteinden van de straat te plaatsen zodat deze minder toegankelijk wordt voor auto’s.

Dit maakt dat kinderen vrijuit in de straat kunnen voetballen, stoepkrijten, een fietsparcours bouwen, hinkelen, schminken, waterspelletjes spelen, rolschaatsen, een één-tegen-allenspel organiseren, tafels buitenzwieren en met zijn allen knutselen en koekjes bakken of een kinderknalfuif organiseren. Gezelligheid troef en voor kinderen de ideale gelegenheid om zorgeloos met elkaar in de straat te ravotten!

Hoe maakt u van uw straat een speelstraat?

Dit doet u door bij de gemeente een (online) aanvraag in te dienen tot het organiseren van een speelstraat. De uitgebreide voorwaarden, het reglement en het in te vullen aanvraagformulier vindt u terug op www.kortenberg.be/speelstraat.

Alvast wil de dienst Jeugd enkele belangrijke zaken uit het reglement benadrukken:

  • Een speelstraat kan enkel ingericht worden als 2/3de of 66% van de bewoners van de straat akkoord gaat met de invoering van de speelstraat;
  • Een speelstraat kan ingericht worden voor een aaneensluitende periode van maximaal 14 dagen;
  • Een speelstraat kan enkel ingevoerd worden als minimaal drie peters/meters, wonende in de straat, zich engageren voor de organisatie en het zelf dagelijks plaatsen en weghalen van de nodige signalisatie.

De gemeente Kortenberg stelt gedurende één dag een gratis springkasteel ter beschikking aan aangevraagde en goedgekeurde speelstraten. 

Voor de paasvakantie kunnen aanvragen nog ingediend worden tot en met zondag 7 maart.

Voor verdere vragen en extra informatie met betrekking tot het organiseren van speelstraten, u terecht bij de dienst Jeugd.

Contactinformatie