Exit coronamaatregelen fase 2: Wat betekent het voor u?

15
mei
2020

De maatregelen die het coronavirus moeten tegengaan, worden vanaf maandag 18 mei 2020 nog meer versoepeld. Dat wil zeggen dat we vanaf 18 mei in fase 2 van de exitstrategie zitten. Maar wat betekent dat voor u?

  • Kappers, schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen zijn opnieuw toegelaten. Er gelden wel strenge veiligheidsvoorschriften. Een mondmasker is verplicht voor het personeel en er kan alleen op afspraak worden gewerkt, met inachtneming van de fysieke afstandsregels.
  • Markten in de buitenlucht met maximaal 50 kramen zijn opnieuw toegestaan. Dat betekent dat vanaf donderdag 21 mei de markt op het Dr. V. De Walsplein opnieuw plaatsvindt. Op de wekelijkse markt zal een circulatieplan van kracht zijn en er mag niet ter plaatse worden geconsumeerd. Mondmaskers zijn verplicht voor de marktkramers en hun personeel. Voor bezoekers van de markt wordt dit sterk aangeraden.
  • De lessen in de Kortenbergse basisscholen De Regenboog, De Klimop, De Negensprong en Vrije bassischool Mater Dei en GO! Basisschool Hertog Jan werden op vrijdag 15 mei hervat. In De Boemerang starten de lessen vanaf maandag 18 mei.
  • Bibliotheken blijven open onder dezelfde voorwaarden.
  • Dierentuinen mogen opnieuw de deuren openen. Tickets moeten online of telefonisch aangekocht worden om zo een beperkt aantal bezoekers toe te laten. Cafetaria’s en restaurants in dierentuinen moeten wel nog steeds gesloten blijven.
  • Musea of andere culturele bezienswaardigheden mogen de deuren opnieuw openen, enkel als ze er voor kunnen zorgen dat er een beperkt aantal bezoekers toegelaten is. Ook hier moeten tickets online of telefonisch worden aangekocht.
  • Sporttrainingen in open lucht met een beperkte groep van 20 personen en in de aanwezigheid van een coach kunnen opnieuw plaatsvinden, op voorwaarde dat de fysieke afstandsregels gerespecteerd worden. Samen douchen is net als het openen van een kantine of cafetaria nog niet mogelijk. De gemeentelijke infrastructuur blijft gesloten tot 5 juli.
  • Bij begrafenissen, crematies en huwelijken (zowel in de kerk als tijdens de burgerlijke ceremonie) worden 30 personen in plaats van 15 personen toegelaten, mits de afstandsregels gerespecteerd worden. Recepties na een huwelijk zijn niet toegestaan.
  • Sport- en cultuurevenementen kunnen niet plaatsvinden tot en met 30 juni 2020.
  • Alle horecazaken (cafés en restaurants) blijven gesloten. Leveringen of afhalingen ter plaatse zijn mogelijk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

 

Contactinformatie