Fietsbieb

Een Fietsbieb? Dat is een bibliotheek van kinderfietsen voor gezinnen met jonge kinderen.

Is jouw kleine coureur de fiets ontgroeid? Ruil hem dan gewoon in voor een groter exemplaar! Zo wordt het fietsen bij en met kinderen gestimuleerd. Want fietsen is leuk en gezond. En fietsen hergebruiken is goed voor het milieu én de portemonnee.

De Fietsbieb is een initiatief van Beweging.net met steun van gemeente Kortenberg en provincie Vlaams-Brabant. Meer info via: www.fietsbieb.be

Schenk een fiets 

Heb jij nog een kinderfiets staan? En is deze in goede staat? Breng hem naar de Fietsbieb en geef hem een tweede leven. Om jou te bedanken ontvang jij een jaarabonnement voor de Fietsbieb voor jezelf of om aan iemand anders te schenken. Je kunt er ook voor kiezen om dit abonnement aan de scholen in de gemeente te schenken, zodat deze een fiets kunnen lenen bijvoorbeeld voor gebruik tijdens het levend verkeerspark. 

Word vrijwilliger

De Fietsbieb wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vrijwilligers. Graag zelf de handen uit de mouwen steken? Beweging.net zoekt enthousiaste vrijwilligers om aan de fietsjes te sleutelen. Je doet herstellingen en stelt de fietsjes af op maat van de kinderen. Wil je het team van de Fietsbieb in Kortenberg versterken? Laat het ons weten via kortenberg@fietsbieb.be.

 

Voorwaarden

In de Fietsbieb kan je een fiets komen uitlenen voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Procedure

Bij de Fietsbieb krijgen tweedehandsfietsjes een nieuw leven. Vooraleer ze uitgeleend worden, zorgt de Fietsbieb ervoor dat ze op punt staan. Zijn er herstellingen nodig? Dan knappen de Fietsbieb-vrijwilligers ze weer helemaal op.

De Fietsbieb vind je aan de Gemeentelijke Werkplaatsen (Engerstraat 172, Erps-Kwerps). Hier kan je één keer per maand fietsjes komen uitproberen. De Fietsbiebvrijwilligers helpen je met de keuze van de fiets en zetten hem helemaal op maat.

De Fietsbieb opent op zaterdag 24 augustus 2024 en zal vanaf september elke eerste zaterdagvoormiddag van de maand open zijn van 10 tot 12 u. Voor 2024 zijn de openingsdata de volgende: 7 september, 5 oktober, 2 november, 7 december.

Bedrag

Voor 20 euro per jaar (plus 20 euro waarborg) kies je een kinderfiets. Wil je gedurende het jaar een fiets met een andere kleur, maat of model? Dan kan je jouw exemplaar gratis omruilen tijdens het vaste openingsmoment!

Wanneer je een kinderfiets in goede staat schenkt aan de Fietsbieb, ontvang je in ruil een jaarabonnement voor de Fietsbieb voor jezelf of om aan iemand anders te schenken. 

Heb je recht op een vrijetijdspas, dan kan je de bijhorende korting verkrijgen op het abonnement als je je pasje voorlegt.

Contactinformatie