Fietsroutes

Centraal tussen Leuven en Brussel ligt Kortenberg ideaal als uitvalsbasis voor een sfeervolle fietstocht. Bedwing enkele stevige heuvels richting de buurgemeenten Tervuren en Bertem of ga voor de rustige en vlakke rit richting Kampenhout en Herent.

Met het aangeboden overzicht van links kan je op een zeer vlotte manier overlopen welke fiets- en wandeltochten er allemaal mogelijk zijn vanuit Kortenberg. 

Je kan een selectie maken volgens de afstand, het thema en de gemeente. Heel wat informatie kan je gratis downloaden. Een overzicht van de koopfolders kan je terug vinden onze Fiets- en wandelkaarten-pagina. Deze koopfolders zijn te verkrijgen aan het onthaal in het Administratief Centrum. 

Naast informatie over fietsen kom je ook heel wat te weten over wandelen, sporten en ontspanning, tips voor kinderen, uitstappen, logies, horeca, groepsactiviteiten,...

Fietsroute in de kijker: Op zoek naar het witte goud - Proef de witloofstreek

Het witte goud?

In de witloofstreek betekent dat maar één ding. Dit is de enige streek waar je nog witloofboogjes in de velden kan zien, waar ze het loof nog kuisen in het witloofkot, waar de witlooftelers zich nog op hun knieën buigen over de witte kropjes. Een

fietsroute het witte goud

streek die je, ook in Kortenberg, via de fietsknooppunten kan ontdekken. Stap op je fiets en proef mee van deze heerlijke fietsroute!

Tip: In november worden niet alleen je smaakpapillen verwend, maar kan je ook je ogen de kost geven. De Blinde Muur, een groep van enthousiaste kunstenaars,  ontwikkelde namelijk enkele sprekende kunstwerken over witloof langsheen de fietsroute. Een leuk extraatje!

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/wittegoud of haal een gratis exemplaar van de fietsroute af aan de UiTbalie 

Plan je route met de volgende links:

Klik op Toerisme Vlaams-Brabant.be voor een uitgebreid overzicht van de fietsroutes in en rond Kortenberg.

Klik op fietsnet.be voor een uitgebreid overzicht van de fietsroutes in en rond Kortenberg.

Klik op RouteYou.com voor een uitgebreid overzicht van de fietsroutes in en rond Kortenberg.

Klik op fietsroute.org voor een uitgebreid overzicht van de fietsroutes in en rond Kortenberg.

Kilk op Sportvlaanderen.be voor een uitgebreid overzicht van de mountainbike routes in en rond Kortenberg.

Fietsclubs

Fiets je liever in groep, dan kan dit ook. Je kan hiervoor terecht bij o.a. WTC 't Wieltje, WTC Blosom Meerbeek, ShortMTBikers Everberg, WTC OA Everberg en Spekbikers Erp-Kwerps. 

Fietsen in groep is tijdelijk niet toegestaan vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Verenigingen met een fietsaanbod

Bekijk het aanbod via wtc-twieltje.be.

Bekijk het aanbod via wtcblosommeerbeek.be. 

Bekijk het aanbod via shortmtbikers.wordpress.com

Bekijk het aanbod via wtcoa.be.

Bekijk het aanbod via facebook.com/Spekbikers

Contactinformatie