Fietsroutes

Centraal tussen Leuven en Brussel ligt Kortenberg ideaal als uitvalsbasis voor een sfeervolle fietstocht. Bedwing enkele stevige heuvels richting de buurgemeenten Tervuren en Bertem of ga voor de rustige en vlakke rit richting Kampenhout en Herent.

Met het aangeboden overzicht van links kan je op een zeer vlotte manier overlopen welke fiets- en wandeltochten er allemaal mogelijk zijn vanuit Kortenberg. 

Je kunt een selectie maken volgens de afstand, het thema en de gemeente. Heel wat informatie kan je gratis downloaden. Een overzicht van de koopfolders kan je terugvinden in onze fiets- en wandelkaarten-pagina. Deze koopfolders zijn te verkrijgen aan het onthaal in het Administratief Centrum. 

Naast informatie over fietsen kom je ook heel wat te weten over wandelen, sporten en ontspanning, tips voor kinderen, uitstappen, logies, horeca, groepsactiviteiten, ...

Fietsroute in de kijker: Op zoek naar het witte goud - Proef de witloofstreek

Het witte goud?

In de witloofstreek betekent dat maar één ding. Dit is de enige streek waar je nog witloofboogjes in de velden kunt zien, waar ze het witloof nog kuisen in het witloofkot, waar de witlooftelers zich nog op hun knieën buigen over de witte kropjes. Een streek die je, ook in Kortenberg, via de fietsknooppunten kunt ontdekken. Stap op je fiets en proef mee van deze heerlijke fietsroute!

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/wittegoud of haal een gratis exemplaar van de fietsroute af aan de UiTbalie 

Plan je route met de volgende links:

  • Ga naar Toerisme Vlaams-Brabant.be voor een uitgebreid overzicht van de fietsroutes in en rond Kortenberg.
  • Ga naar fietsnet.be voor een uitgebreid overzicht van de fietsroutes in en rond Kortenberg.
  • Ga naar RouteYou.com voor een uitgebreid overzicht van de fietsroutes in en rond Kortenberg.
  • Ga naar fietsroute.org voor een uitgebreid overzicht van de fietsroutes in en rond Kortenberg.
  • Ga naar Sportvlaanderen.be voor een uitgebreid overzicht van de mountainbike routes in en rond Kortenberg.

Fietsclubs

Fiets je liever in groep, dan kan dit ook. Je kunt hiervoor terecht bij onder andere WTC 't Wieltje, WTC Blosom Meerbeek, ShortMTBikers Everberg, WTC OA Everberg en Spekbikers Erp-Kwerps. 

Verenigingen met een fietsaanbod

Contactinformatie