Gemeentelijke sportevenementen

Sporteldag

Alle 55-plussers zijn van harte welkom op onze jaarlijkse sporteldag. Op deze leuke dag vindt u het perfecte evenwicht tussen inspanning en ontspanning in en rond de sporthal van Kortenberg.

De Sporteldag start om 9 u. met een kopje koffie en ronden de sportdag af om 16 u. Tot een week voor aanvang dan de Sporteldag kan u zich voor 4 euro inschrijven aan de UiTbalie in de bibliotheek of online via https://kortenberg.kwandoo.com. In ruil daarvoor krijgt u een hele dag sporten aangeboden samen met koffie, een broodjesmaaltijd en een ongevallenverzekering. Onderaan de pagina kan je de flyer raadplegen met het volledige aanbod.

Tijdstip: 3e dinsdag van oktober

logo sportelen

 
Kampioenenhuldiging sport
 

Ieder jaar huldigt de gemeente Kortenberg graag haar sportkampioenen. De kampioenen worden gepast ontvangen door het gemeentebestuur en de sportraad van Kortenberg. 

Ben jij inwoner van de gemeente Kortenberg en heb je op een Vlaams, Nationaal of Europees podium gestaan? Of ken je iemand die zich jarenlang verdienstelijk heeft gemaakt in een sportclub of een uitzonderlijke sportieve prestatie heeft geleverd? Stuur dan snel een mailtje naar sportraad@kortenberg.be met de nodige bewijsstukken (krantenknipsels, klassementen, foto’s en/of filmpjes). Je krijgt dan een ontvangstbevestiging. De sportprestatie moet geleverd zijn tussen december van het vorige jaar en tot december van het huidige jaar. Kandidaturen zijn welkom tot en met half december.

Alle kandidaturen worden door de sportraad bestudeerd. Iedereen die weerhouden wordt krijgt een persoonlijke uitnodiging voor de huldiging begin januari. Voor meer informatie kan je terecht bij de sportdienst via sport@kortenberg.be of 02 755 22 87.

 
De Scholenveldloop

De scholenveldloop gaat elk jaar door op de laatste vrijdag van september. Dan nemen alle lagere scholen in gemeente Kortenberg deel met meer dan 1.200 kinderen. Naast de scholenveldloop op de atletiekpiste en in het bos staat er een spectaculair optreden en een sportinitiatie op het programma in Colomba.

Lopende kinderen door het Prinsenbos

 

Contactinformatie

 • Sportdienst

  Administratief Centrum

  Dr. V. De Walsplein 30
  3070 Kortenberg

  Openingsuren

  • Vandaag Balie geopend, uitsluitend op afspraak - bel naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  • Morgen Balie geopend, uitsluitend op afspraak - bel naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  Alle openingsuren
 • UiTbalie

  Bibliotheek

  Dr. V. De Walsplein 30
  3070 Kortenberg

  Openingsuren

  • Vandaag Balie geopend, uitsluitend op afspraak - bel naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  • Morgen Balie geopend, uitsluitend op afspraak - bel naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  Alle openingsuren