Herbruikbare verf krijgt een nieuw leven

De inwoners van Kortenberg kunnen op de recyclageparken van Scherpenheuvel-Zichem, Haacht, Herent, Kortenberg, Tienen en Landen terecht met hun verfpotten. De parkwachter maakt een selectie en houdt de muurverf op waterbasis apart. 
De herbruikbare verf wordt verkocht aan 3 euro per liter in De Kringwinkel SPIT in Heverlee, Ijzerenmolenstraat 10 en in De Kringwinkel Hageland Tienen, Torsinplaats 12. Ideaal voor wie een kleine hoeveelheid verf nodig heeft, of over een beperkt budget beschikt, zoals verenigingen die op zoek zijn naar verf voor hun lokalen of voor een lokaal buurtproject.

Het project loopt tot 30 september 2018. Na een positieve evaluatie kan het uitgebreid worden. OVAM geeft financiële ondersteuning.

Voorwaarden

Enkel muurverf op waterbasis wordt aangenomen. De potten mogen niet beschadigd zijn en moeten minstens halfvol zijn. Zowel herbruikbare als niet-herbruikbare verf, verfresten en -potten worden gratis aanvaard. 

Meebrengen

Recyclageparkkaart.

Bedrag

Kosteloos.

Uitzonderingen

Alle andere soorten verfresten en -potten kunnen ook kosteloos aangeleverd worden bij het klein gevaarlijk afval op de recyclageparken. Daar worden ze voorlopig niet uitgesorteerd. De verfpotten worden afgevoerd en verbrand op hoge temperatuur.

Contactinformatie

 • Recyclagepark

  Recyclagepark Kortenberg

  Noodbosweg 100
  3070 Kortenberg

  Openingsuren

  • Vandaag gesloten
  • Morgen open van 12.30 u. tot 19.30 u.
  Alle openingsuren
 • Dienst Omgeving

  Administratief Centrum

  Dr. V. De Walsplein 30
  3070 Kortenberg

  Openingsuren

  • Vandaag Balie geopend, uitsluitend op afspraak - bel naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  • Morgen Balie geopend, uitsluitend op afspraak - bel naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  Alle openingsuren