Heropening horecazaken vanaf 8 juni 2020 / gids voor een veilige herstart

5
jun
2020

Op maandag 8 juni 2020 mogen horecazaken opnieuw openen. Iedere horeca-uitbater dient een plan op te stellen, met daarin de voorzieningen die men treft om de hygiëne, veiligheid en fysieke afstand tussen klanten (social distancing) te verzekeren. Over welke oppervlakte beschikt de zaak? Hoeveel klanten mogen tegelijkertijd binnen? Is er een reserveringssysteem voorhanden? Hoe zorgt het personeel voor de hygiëne van zichzelf, van de zaak, van de klanten? Hoe kan er worden betaald?  Welke beschermingsmiddelen zijn er, onder meer voor handhygiëne, reiniging van tafels en stoelen en ontsmetting? Is er een ‘circulatieplan’ (vloermarkeringen en dergelijke)? Wordt de kassazone aangepast ingericht? Enzovoort.  

Een dergelijk plan werkt een goede voorbereiding in de hand, anderzijds is dit een handig instrument om in geval van betwisting na te gaan of men een degelijk plan heeft opgesteld en of men zich eraan houdt. De uitbater moet dat document kunnen voorleggen aan bestuur of politie. Uitbaters hebben ook de verantwoordelijkheid om hun klanten aan te spreken en aan te manen om zich te houden aan de voorschriften. Als een uitbater de nodige maatregelen niet wil of niet kan treffen, voldoet hij niet aan de voorwaarden om zijn horecazaak te mogen openen. 

Bekijk de gids voor de heropstart van de horeca

Contactinformatie