Heropening onderwijs in Kortenberg: kleuteronderwijs vanaf 2 juni 2020 - lager onderwijs vanaf 5 en 8 juni 2020

28
mei
2020

De afbouw van de coronamaatregelen in het onderwijs wordt verdergezet. 

Kleuteronderwijs vanaf dinsdag 2 juni 2020

  • Leerkrachten moeten niet verplicht een mondmasker dragen bij het onderwijs aan zeer jonge kinderen. Bij contact tussen volwassenen blijft het wel sterk aanbevolen om een mondmasker te dragen. 
  • Het respecteren van de veiligheidsafstand (1,5 meter) is niet vereist

Lager onderwijs vanaf vrijdag 5 juni en maandag 8 juni 2020

  • Leerlingen van de lagere school hoeven geen mondmasker te dragen. Het onderwijzend personeel wordt ten sterkste aangeraden om wel een mondmasker te dragen indien de veiligheidsafstand niet kan worden gegarandeerd. 
  • Voor leerlingen van de basisschool kunnen de regels in verband met de veiligheidsafstand versoepeld worden. Ze blijven wel van toepassing onder leerlingen en leerkrachten, leerkrachten onderling en leerkrachten en ouders. 
  • Tijdens de speeltijd moeten kinderen zoveel mogelijk binnen hun eigen klasgroep spelen, volgens het principe van de 'contactbubbels'. 

De ouders van leerlingen in de Kortenbergse scholen zullen door de scholen zelf geïnformeerd worden over de specifieke afspraken per school. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

 

Contactinformatie