Heropstart religieuze en levensbeschouwelijke activiteiten

11
jun
2020

De Nationale Veiligheidsraad besliste op 3 juni 2020 om vanaf 8 juni 2020 religieuze en levensbeschouwelijke activiteiten gefaseerd te laten heropstarten.

Bij de gefaseerde heropstart moeten zowel de veiligheid en gezondheid van de aanwezigen gewaarborgd worden. Bovendien moet ook de verspreiding van het COVID-19 virus onder de bevolking verhinderd worden. Als dit niet voldoende gegarandeerd kan worden, kan en mag de activiteit niet heropstarten.

De representatieve organen van de erediensten en van de organisaties die morele diensten verlenen op basis van een niet-confessionele levensbeschouwing nemen de nodige maatregelen en vaardigen richtlijnen, waarbij de volgende voorwaarden in acht worden genomen:

  1. De fysieke afstandsregels (1,5 meter) worden gerespecteerd.
  2. Het aantal aanwezigen per gebouw wordt beperkt zodat elke aanwezige over minimaal 10 m² beschikt. Het maximum aantal toegestane aanwezigen per gebouw wordt tot en met 30 juni 2020 beperkt tot 100 personen. Vanaf 1 juli 2020 kan het maximaal aanwezige personen per gebouw uitgebreid worden tot 200 personen op voorwaarde dat elke aanwezige over minimaal 10 m² beschikt. Vanaf 1 augustus 2020 kan het maximaal aanwezige personen per gebouw uitgebreid worden tot 400 personen op voorwaarde dat elke aanwezige over minimaal 10 m² beschikt.
  3. Fysieke aanrakingen van personen en van voorwerpen door verschillende deelnemers is niet toegestaan.
  4. Noodzakelijke handhygiëne wordt voorzien en ter beschikking gesteld aan iedereen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.