Hoe werkt het coronavaccin?

2
mrt
2021

Vaccins werken door het immuunsysteem van een persoon (de natuurlijke afweer van het lichaam) te stimuleren en voor te bereiden om een bepaalde kiem te herkennen en zich tegen die kiem of infectieziekte te verdedigen. Als u dan later met het virus besmet raakt, herkent uw immuunsysteem het virus en, omdat het al voorbereid is om het virus aan te vallen, beschermt het u tegen dat virus, bijvoorbeeld: COVID-19.

Na het toedienen van de tweede dosis van het coronavaccin, duurt het 10 tot 14 dagen vooraleer uw lichaam antistoffen begint aan te maken. Pas daarna bent u beschermd. U kunt dan wel nog steeds besmet raken met het coronavirus, maar u zult dan niet meer of slechts beperkt ziek worden. 

Dit betekent echter ook dat u het virus nog steeds kunt doorgeven aan anderen, ondanks de vaccinatie. Daarom blijft het ook na uw vaccinatie nog steeds belangrijk om de fysieke afstandsregels en beschermingsmaatregelen (mondmasker, handen wassen, …) te blijven respecteren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg via www.vaccinatiecentrumkortenberg.be

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

 

 

Contactinformatie