Klik - Bel - Kom: Voortaan kunt u uw afspraak in het Administratief Centrum ook online maken

26
okt
2020

Wenst u langs te komen in het Administratief Centrum, dan moet dat sinds de heropening na de corona-lockdown van afgelopen voorjaar op afspraak. Veiliger voor iedereen, en bovendien moet u niet meer wachten. 

Vanaf 30 november kunt u uw afspraak in het Administratief Centrum en in de gemeentelijke werkplaatsen niet alleen telefonisch, maar ook online maken. Maar misschien moet u wel helemaal niet langskomen?

Klik

Hebt u de gemeente of het Welzijnshuis nodig? Neem dan eerst een kijkje op www.kortenberg.be. Misschien bent u in enkele muisklikken al geholpen.

U kunt op de gemeentelijke website 24/7 immers allerlei aanvragen in orde brengen via het e-loket op onze website (bijvoorbeeld: adreswijziging, uittreksel uit het strafregister, reistoelating minderjarigen, …).

Moet u toch naar het Administratief Centrum komen, dan kunt u op www.kortenberg.be zelf uw afspraak boeken door een vrije plek in een agenda te kiezen. Zo hoeft u niet meer te bellen tijdens de kantooruren.

Bel

Hebt u geen internet? Is er onduidelijkheid of hebt u hulp nodig? Bel naar 02 755 30 70, van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 u. en 13 tot 16 u.

Misschien hoeft u niet naar het Administratief Centrum te komen en kunt u telefonisch of via e-mail nog beter en gemakkelijker geholpen worden.

Kom

Kom enkel nog op afspraak zodat u niet meer hoeft te wachten. Kom indien mogelijk alleen. U ontvangt de dag voor uw afspraak per e-mail een herinnering.

Voor uw afspraak op locatie moet u zich steeds eerst aanmelden. Samenscholingen en wachttijden kunnen zo vermeden worden.
Let op: bij sommige diensten, zoals de bibliotheek, hebt u geen afspraak nodig.

Opening balie Vrije tijd

De werking van de UiTbalie in de Bib stopt eind november. Wenst u een loopkaart of hulp bij Kwandoo, dan kunt u vanaf 30 november terecht aan de balie Vrije Tijd op de tweede verdieping, en dit op afspraak tijdens de normale openingsuren van het Administratief Centrum. Er is daarnaast een extra openingstijd voorzien op maandag en op vrijdag van 17 tot 18 u. voor het ophalen en terugbrengen van materialen van de uitleendienst. Ook hiervoor moet u een afspraak maken.
Een zwemkaart en wandel- en fietskaarten kunt u voortaan aan het onthaal verkrijgen. Hiervoor is geen afspraak nodig.

Gemeentelijke Werkplaatsen

Het ophalen of terugbrengen van verkeersborden, indien u een toelating hebt gekregen voor inname van het openbaar domein, is ook op afspraak. Maak ook hiervoor vanaf 30 november bij voorkeur uw afspraak online.

 

Contactinformatie