Kortenberg krijgt vaccinatiecentrum in GC Colomba

14
jan
2021

Update: 29/01/2021

Alle meest recente informatie over het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg vindt u op de website www.vaccinatiecentrumkortenberg.be

Daar zal alle nodige informatie kunnen worden geraadpleegd, onder meer over de volgorde van vaccineren, het bevestigen van een afspraak, hoe iemand zich kandidaat kan stellen om als vrijwilliger taken op te nemen in het vaccinatiecentrum, enzovoort… 

De inhoud van de website wordt aangevuld zodra nieuwe informatie bekend is (bijvoorbeeld over de openingsuren, de manier waarop de afspraken bevestigd kunnen worden, …) 

Oorspronkelijk bericht: 14/01/2021

De afgelopen dagen werden binnen de Eerstelijnszone Leuven Zuid (ELZ) nauwgezet verschillende locaties in overweging genomen om de vaccinatie van onze inwoners optimaal te laten verlopen. Daarbij is het de bedoeling om zo veel mogelijk inwoners van de Eerstelijnszone de kans te geven om hun vaccinatie te halen kort bij huis.

Op woensdag 13 januari 2021 werd beslist dat de gemeentebesturen van Kortenberg, Herent en Bertem samen met de ELZ voor hun inwoners een vaccinatiecentrum oprichten op de site Colomba in Kortenberg. Alles wordt in het werk gesteld om op korte termijn alles klaar te krijgen.

GC Colomba (Wijngaardstraat) beschikt over een grote zaal en sporthal, een keuken en een ruime parking en werd mede daarom beschouwd als een geschikte locatie om er een vaccinatiecentrum in te richten.

Wat is al duidelijk voor alle inwoners van onze gemeenten?

  • Elke meerderjarige (+18jarige) inwoner zal een uitnodiging krijgen voor vaccinatie. Op deze uitnodiging vindt u dan ook de plaats van vaccinatie en een datum en uur van vaccinatie. Vaccinatie zal enkel kunnen op afspraak. Als u een uitnodiging ontvangt, zal er ook worden gevraagd om dit online te bevestigen of een wijziging van uur aan te vragen. Reservatie is dus verplicht.
  • Ook als u zich niet wenst te laten vaccineren, zal er gevraagd worden dit online door te geven. Enkel op die manier geeft u de kans aan anderen om op dat moment gevaccineerd te worden.
  • Indien het voor u niet vanzelfsprekend is, zult u hiervoor telefonisch ondersteuning kunnen vragen. De nodige contactgegevens zult u terugvinden op de uitnodiging.
  • De vaccinatiecentra zullen alle dagen van de week open zijn. Ook op zaterdag en zondag zal hier gevaccineerd worden.
  • Zoveel mogelijk mensen zullen gevaccineerd worden in het vaccinatiecentrum. Voor mensen die minder mobiel zijn, zal ondersteuning mogelijk zijn om de verplaatsing naar het centrum te maken.
  • Thuisvaccinatie of vaccinatie via de huisarts kan worden georganiseerd voor een aantal doelgroepen. Over de organisatie hiervan zal hopelijk snel meer duidelijkheid kunnen worden gegeven.

Verdere concrete informatie volgt van zodra deze beschikbaar is.

Wenst u nog meer informatie over de coronavaccinatie? https://www.laatjevaccineren.be/covid-19 


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

Contactinformatie