Minder Mobielen Centrale

Wat?

Het doel van de Minder Mobielen Centrale is om via vrijwillige chauffeurs verplaatsingsmogelijkheden aan te bieden aan mensen met een laag inkomen en een beperkte mobiliteit. Deze dienstverlening haalt de mensen uit hun sociaal isolement. Het gaat hier vaak om oudere mensen of mensen met een handicap en met een laag inkomen die geen wagen bezitten en zich geen taxi kunnen veroorloven.

Doet u ook mee als vrijwilliger?

U vindt het belangrijk dat mensen mobiel blijven en niet vereenzamen. U beschikt over een eigen wagen met een geldige autoverzekering en u bent telefonisch bereikbaar. U bent gedurende enkele uren of dagen per week beschikbaar.

De vrijwilligers krijgen een onkostenvergoeding van 0,30 euro/km, gerekend vanaf de woning van de chauffeur tot aan de woonplaats van de aanvrager, het hele traject en terug. Er wordt voor de chauffeurs een verzekering afgesloten voor de ritten die zij rijden. Deze verzekering omvat burgerlijke aansprakelijkheid, een omniumverzekering en een verzekering lichamelijke schade.

Wat kunt u doen als vrijwillige chauffeur?

U verzorgt de ritten die aangevraagd worden door de klanten van de Minder Mobielen Centrale voor familiebezoek, boodschappen, een kappersbezoek, een bezoek aan de dokter of voor administratieve zaken naar het gemeentehuis.

Hoe werkt het?

Het Dienstencentrum verzorgt als centrale de oproepen van klanten. Deze vragen de ritten 48 uur op voorhand aan. Dit laat de centraleverantwoordelijke toe om een geschikte chauffeur te vinden. Op het afgesproken tijdstip komt de chauffeur de klant ophalen aan de woonplaats en verzorgt het gevraagde traject. Aan het einde van de rit betaalt de klant de onkostenvergoeding voor het aantal gereden kilometers.

Contactinformatie

 • Dienst Gezondheid & Zorg

  Dienstencentrum in OC Berkenhof

  Beekstraat 25
  3070 Kortenberg

  Openingsuren

  • Vandaag Balie geopend, uitsluitend op afspraak (niet tijdens het weekend) - bel naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  • Morgen Balie geopend, uitsluitend op afspraak (niet tijdens het weekend) - bel naar 02 755 30 70 om een afspraak te maken
  Alle openingsuren

Logo Welzijnshuis advalvas