Onderbreking Kouterstraat door werken HST-F3-Fietssnelweg

17
okt
2018

De werken aan de uitbreiding van de parking aan het station van Erps-Kwerps verlopen zeer vlot. Waarschijnlijk zal een gedeelte van deze nieuwe parking binnen een 3-tal weken terug kunnen opengesteld worden voor de pendelaars.

De echte werkzaamheden aan de fietssnelweg F3 kunnen nu verder aangevat worden. Hiervoor dient naast de bestaande brug over de spoorweg een nieuwe tunnel gegraven te worden. De Kouterstraat zal hiervoor vanaf maandag 22 oktober onderbroken worden, voor alle verkeer, ter hoogte van de brug. Het station van Erps-Kwerps blijft bereikbaar via de N2 en via de Kerselarenstraat. Fietsers en voetgangers die over de Kouterstraat willen, kunnen gebruik maken van de fietstunnel onder het station en zo hun weg verderzetten.

Voor doorgaand autoverkeer zullen er omleidingen ingesteld worden via de Zavelstraat en de Stationstraat. Gelieve zoals steeds de signalisatie te respecteren.

Het realiseren van de fietstunnel zal een 5-tal maand in beslag nemen. Mocht deze periode omwille van technische redenen of slechte weersomstandigheden verlengd worden, zullen alternatieven onderzocht worden om de brug toch tijdelijk terug op te stellen.

De omwonenden werden per brief geïnformeerd.

Afsluiten brug Kouterstraat wegens werken aan HST-F3-Fietssnelweg

 

Contactinformatie