Online aanvragen van vastgoedinformatie


Een illustratie van een tablet met een huis opNotarissen en immobiliënkantoren moeten bij de verkoop van onroerend goed bepaalde wettelijk vastgelegde inlichtingen verschaffen. Die informatie wordt bij de gemeente opgevraagd. Vanaf 1 november kan dit ook efficiënter en sneller online gebeuren. Het zal dan zelfs de enige manier zijn om nog vastgoedinformatie aan te vragen. Aanvragers die na 1 november hun aanvraag via een andere weg indienen, zullen gevraagd worden hun aanvraag opnieuw online in te dienen.

Om deze vastgoedinformatie online aan te vragen, moet de aanvrager zich eerst online registreren. Deze registratie gebeurt eenmalig. De medewerkers van de dienst Ruimtelijke Ordening trachten zo snel mogelijk de registratie in orde te brengen. Verschillende personen binnen eenzelfde kantoor kunnen zich registreren.

Eens de registratie bevestigd is, kan men online vastgoedinformatie aanvragen via www.kortenberg.be/vastgoedinformatie. De gevraagde documenten worden daarna digitaal afgeleverd via het e-mailadres dat bij de aanvraag opgegeven werd.

Meer info: ruimtelijkeordening@kortenberg.be of 02 755 30 70