Onlinetool om vaccinatiedatum te berekenen tijdelijk offline gehaald

28
mei
2021

Op 26 mei beslisten de ministers van volksgezondheid om in de vaccinatiecentra tijdelijk geen mensen jonger dan 41 jaar meer te vaccineren met het Janssen-vaccin. Dit in afwachting van een uitspraak van het Europees geneesmiddelenagentschap over zeldzame ernstige bijwerkingen.

Momenteel wordt dus nog geëvalueerd in welke mate het Agentschap Zorg en Gezondheid dit vaccin nog kan inzetten in juni en in de maanden daarna. Ook verwacht het Agentschap Zorg en Gezondheid binnenkort een update van het aantal vaccins dat Pfizer in juli zal leveren, en het tempo van leveringen. Ook dat kan een invloed hebben op wanneer welke leeftijdsgroepen gevaccineerd kunnen worden.

Daarom kan het Agentschap Zorg en Gezondheid momenteel nog geen aangepaste planning maken van welke leeftijden wanneer hun uitnodigingen en vaccinatie mogen verwachten. Als het Janssen-vaccin niet of minder ingezet kan worden, wordt het zeer moeilijk om elke volwassen Vlaming voor 11 juli een eerste keer te vaccineren. Zodra er meer informatie is over de beschikbaarheid van de verschillende vaccins de komende weken, vindt u op www.laatjevaccineren.be/wanneer-word-ik-gevaccineerd-tegen-corona opnieuw de planning wanneer welke leeftijden wanneer ongeveer aan bod komen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.