Opgelet voor valse phishing-berichten over (corona)premies

21
jan
2021

Er duiken momenteel frauduleuze berichten op (mails en sms-en) over premies of teruggave van belastingen. Het gaat zowel om verzonnen premies (bijvoorbeeld: aanmoedigingspremie voor alle sectoren werkend in België) als om bestaande premies (bijvoorbeeld: renovatiepremie of groeipakket).

De berichten lijken afkomstig van de overheid (‘Vlaanderen’, ‘overheid.vlaanderen’, ‘info@vlaanderen.com’, Vlaamse Belastingdienst, groeipakketvlaanderen.site, vlaamsepremie.com, groeipakket@vlaamseoverheid.co, Departement CJM, FOD Financiën, FOD BOSA, CSAM, My eBox, ...), maar zijn dat niet.

Een aantal valse websites zijn intussen verwijderd, maar er duiken regelmatig nieuwe op.

Tips om phishing te herkennen vindt u op Safeonweb.be of op de website van uw bank. Hebt u een phishing-bericht of een verdacht bericht gekregen? Geef het dan door voor onderzoek via verdacht@safeonweb.be.

Als u schade hebt geleden door phishing, dien dan altijd klacht in bij de politie. 

Correcte informatie over coronasteunmaatregelen vindt u via de algemene overzichtspagina van Vlaamse maatregelen tijdens de coronacrisis.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.