Opgelet voor valse uitnodigingen voor vaccinatie

8
mrt
2021

Cybercriminelen grijpen elke actualiteit aan om de internetgebruiker in de val te lokken. Het was dan ook te verwachten dat er vroeg of laat valse uitnodigingen voor vaccinaties de ronde zouden doen.

Safeonweb ontving al enkele meldingen van frauduleuze uitnodigingen, dus wees aandachtig als u een uitnodiging krijgt voor uw vaccinatie.

Hoe kunt u een valse uitnodiging herkennen?

  • Komt de uitnodiging onverwacht? Bent u al gevaccineerd of denkt u dat het nog lang uw beurt niet is? Wees dan kritisch en bekijk de uitnodiging aandachtig.
  • U krijgt steeds een persoonlijke uitnodiging via de post. Als uw gegevens gekend zijn, krijgt u ook een uitnodiging per sms of e-mail. Als u enkel een berichtje ontvangt per e-mail of sms, dan is dat verdacht. U krijgt in principe altijd ook een uitnodiging op papier.
  • Alle uitnodigingen per e-mail worden verstuurd vanaf het e-mailadres cov19-vaccin@doclr.be. Controleer dus zeker de afzender als u een uitnodiging per e-mail ontvangt. Het adres van een afzender kan nagemaakt worden (gespoofd), dus blijf kritisch.
  • De uitnodiging komt op uw naam. Als u een bericht ontvangt dat niet persoonlijk aan u gericht is, dan is het verdacht.
  • U wordt uitgenodigd door de Vlaamse, Brusselse of Waalse overheid. U krijgt in geen geval een uitnodiging van uw gemeente, of van één van de merken van de vaccins (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, …). 

Lees meer over verdachte berichten, het invullen van uw gegevens of over de juiste informatie over uw uitnodiging voor vaccinatie via: https://www.safeonweb.be/nl/actueel/kijk-uit-voor-valse-uitnodigingen-voor-vaccinatie


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.