Plant een geboorteboom

Het gemeentebestuur wil de Kortenbergse inwoners stimuleren om bomen aan te planten in particuliere tuinen om zo het grondgebied van Kortenberg te vergroenen, CO2 te reduceren, de luchtkwaliteit te verbeteren en de biodiversiteit te verhogen. Aan ouders van pasgeboren kinderen en adoptiekinderen wordt hiertoe een geboorteboom aangeboden om te planten in hun eigen tuin. Voor inwoners die niet over een eigen tuin beschikken, zal het gemeentebestuur jaarlijks in elke deelgemeente een geboorteboom voor al deze kinderen aanplanten.

Voorwaarden

U moet aan de volgende voorwaarden voldoen om een boom te kunnen bestellen:

  • het kind is geboren of geadopteerd tussen 1 juli van het voorgaande jaar en 30 juni van het jaar waarin de boom wordt besteld 
  • het kind is gedomicilieerd in Kortenberg
  • de boom moet worden geplant in Kortenberg op het domicilie-adres
  • de aanvrager van de geboorteboom is gedomicilieerd op hetzelfde adres als het kind

 

Procedure

Uiterlijk begin september ontvangt elke ouder van een kind geboren tussen 1 juli van het voorgaande jaar en 30 juni van het jaar waarin de boom kan worden besteld een brief met meer informatie over de bestelprocedure en afhaling. De aanvrager maakt gebruik van het daartoe voorziene aanvraagformulier (papieren document of webformulier via deze website) om een boom te bestellen. Bestellen kan vanaf 1 september tot uiterlijk 14 oktober.

De aanvrager haalt zelf de geboorteboom af tijdens het afhaalmoment van 'Behaag uw tuin' of op een ander moment bepaald door de gemeente. De aanvrager staat zelf in voor het planten van de geboorteboom.

Voor inwoners die niet over een eigen tuin beschikken, zal het gemeentebestuur jaarlijks in elke deelgemeente een geboorteboom voor al deze kinderen aanplanten. Bij deze boom wordt een bordje geplaatst met de naam van het kind. De ouder dient voor het gebruik van deze informatie zijn of haar toestemming te geven.

Contactinformatie