Project Kouterstraat

Sinds eind oktober 2022 is het riolerings- en wegenisproject in de Kouterstraat en enkele omliggende straten gestart. Het einde van dit project is voorzien voor december 2023, onder voorbehoud van de weersomstandigheden en/of technische problemen. 

Voorbereidende werken

In oktober en november 2022 vonden er voorbereidende nutswerken in opdracht van De Watergroep plaats in de Kouterstraat (tussen het kruispunt met de Kerselarenstraat en de Kaasstraat-Galgenveldstraat). 

Infovergadering

De omwonenden werden per brief geïnformeerd over deze werken. Zij werden op donderdag 20 oktober 2022 uitgenodigd voor een infovergadering over deze werken, waar ze vragen konden stellen en waar er meer informatie werd gegeven.

Bekijk de presentatie van deze infoavond onderaan deze pagina. Je kunt ook het overzicht van vragen en antwoorden (FAQ) van deze infoavond bekijken

Riolerings- en wegeniswerken

Fase 1

Fase 1 werd eind december 2022 afgerond. 

Fase 2

In fase 2 werd er een gescheiden riolering met bijhorende huisaansluitingen aangelegd in het gedeelte van de Kouterstraat tussen de Kaasweg en Kerselarenstraat. Begin september 2023 werd het fietspad gegoten, in de loop van de maand september vinden er voornamelijk nog enkele afwerkingen plaats. 

Fase 3

Fase 3 bestaat uit het aanleggen van de nieuwe gescheiden riolering met bijhorende huisaansluitingen en de wegenis in de Kerselarenstraat.

De aannemer is begin augustus gestart met de bemaling van het water als voorbereiding, op donderdag 17 augustus 2023 werden de graafwerken gestart. Deze werken zullen in principe tot eind december 2023 duren

Omleiding

Sinds donderdag 17 augustus 2023 is er een omleiding van kracht voor doorgaand verkeer via:

  • via de Lodewijk van Veltemstraat (Veltem-Beisem), Kroonstraat (Veltem-Beisem) en de Leuvensesteenweg naar de Kouterstraat
  • de Diestbrugstraat, Rechtestraat, Haaggatstraat en Vissegatstraat naar de Kouterstraat

Ook fietsers - en dus ook gebruikers van de fietsroute F3 - volgen een omleiding* om vanuit Veltem-Beisem de aansluiting op de F3 aan het station van Erps-Kwerps te bereiken (en omgekeerd).

Deze omleiding loopt via de: 

  • Diestbrugstraat 
  • Rechtestraat
  • Galgenveldstraat
  • Kouterstraat

Om de veiligheid van de fietsers te verhogen, werden er enkele (tijdelijke) extra veiligheidsmaatregelen opgelegd in de omgeving van de Rechtestraat in Erps-Kwerps

*Fietsers met een mountainbike/gravelfiets/... kunnen eventueel de onverharde weg gebruiken aan het kruispunt Kerselarenstraat-Diestbrugstraat, om zo via de Galgenveldstraat naar de Kouterstraat en richting het station van Erps-Kwerps te fietsen. 

 

Contactinformatie