Project Kouterstraat

Vanaf eind oktober 2022 start het riolerings- en wegenisproject in de Kouterstraat en enkele omliggende straten. Het einde van dit project is voorzien voor oktober 2023, onder voorbehoud van de weersomstandigheden en/of technische problemen. 

Voorbereidende werken

Vanaf maandag 24 oktober starten er voorbereidende nutswerken in opdracht van De Watergroep in de Kouterstraat, tussen het kruispunt met de Kerselarenstraat en de Kaasstraat-Galgenveldstraat. In de werfzone zal de snelheid tijdelijk verlaagd worden naar 30 km/u en zal het verkeer geregeld worden via verkeerslichten. 

De Kaasweg is via de Kouterstraat niet bereikbaar. Er geldt een tijdelijke omleiding via de Oudebaan. 

De werken starten op maandag 24 oktober 2022 en zullen vermoedelijk gedaan zijn op dinsdag 15 november 2022, onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden en/of technische problemen. 

Infovergadering

De omwonenden werden per brief geïnformeerd over deze werken. Zij werden op donderdag 20 oktober ook uitgenodigd voor een infovergadering over deze werken, waar ze vragen konden stellen en waar er meer informatie werd gegeven.

Bekijk de presentatie van deze infoavond onderaan deze pagina. Je kunt ook het overzicht van vragen en antwoorden (FAQ) van deze infoavond bekijken

Riolerings- en wegeniswerken vanaf 14 november

Fase 1

Vanaf maandag 14 november 2022 start de aannemer met riolerings- en wegeniswerken. Fase 1 zal weinig hinder met zich meebrengen en zal duren tot eind december. 

Fase 2

In fase 2 zal er een gescheiden riolering met bijhorende huisaansluitingen worden aangelegd in het gedeelte van de Kouterstraat tussen de Kaasweg en Kerselarenstraat.

Deze werken starten vanaf woensdag 11 januari 2023 en zullen in principe duren tot begin juli 2023. Eerst zijn er voorbereidende werken, vanaf maandag 16 januari 2023 zal er geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn.
Bestuurders zullen dan een omleiding via de Zavelstraat moeten volgen om de Leuvensesteenweg (of omgekeerd) te bereiken. 

Fase 3

Fase 3 bestaat uit het aanleggen van de nieuwe gescheiden riolering met bijhorende huisaansluitingen en de wegenis in de Kerselarenstraat. De aannemer start behoudens weers- en/of onvoorziene omstandigheden nadat fase 2 afgewerkt is, vermoedelijk begin augustus 2023. Deze werken zullen in principe tot oktober 2023 duren.

Tijdens de verschillende fasen zal er telkens een wegomleiding van toepassing zijn.

Contactinformatie