Reserveren als erkende Kortenbergse vereniging

Het gemeentebestuur van Kortenberg stelt ter ondersteuning van het lokale verenigingsleven volgende infrastructuur ter beschikking. Bij het reserveren van een gemeentelijke zaal gaat men akkoord met alle geldende reglementen hieromtrent.

Voorwaarden

Soorten gebruikers

Gebruikersgroep 1:

  • Gemeentebestuur, gemeentelijke diensten, Welzijnshuis, gemeentelijke openbare instellingen
  • Politie HerKo
  • Onderwijsinstellingen uit Kortenberg, het Deeltijds Kunstonderwijs en hun ouderraden
  • Gemeentelijk erkende adviesraden
  • Verenigingsraden en beheerraden die infrastructuur beheren

 

Gebruikersgroep 2:

  • verenigingen uit Kortenberg die voldoen aan het gemeentelijke erkenningsreglement (“erkende Kortenbergse verenigingen”).

 

Gebruikersgroep3:

  • Personen gedomicilieerd in Kortenberg.
  • Verenigingen en organisaties die in Kortenberg gevestigd zijn of hun zetel hebben in Kortenberg en die niet onder gebruikersgroep 2 vallen.

 

Gebruikersgroep 4:

  • alle gebruikers die niet behoren tot gebruikersgroep 1, 2 of 3, met uitsluiting van privépersonen die niet gedomicilieerd zijn in Kortenberg.
  • Privépersonen die niet gedomicilieerd zijn in Kortenberg kunnen geen infrastructuur huren.

 

Soorten activiteiten

Met betrekking tot het gebruik van de infrastructuur worden er 3 (drie) soorten activiteiten onderscheiden:

 

Activiteitencategorie 1: besloten activiteit/niet publiek toegankelijke activiteit

Besloten privé-activiteit of activiteit passend in de werking van de vereniging en die alleen toegankelijk is voor de eigen leden. Hierna “besloten activiteit” of “niet publiek toegankelijke activiteit” genoemd.

Voorbeelden: familiefeest, koffietafel, wekelijkse repetitie van fanfare, kaartnamiddag van een seniorenvereniging, vergaderingen,…

 

Activiteitencategorie 2: publieke activiteit

Alle activiteiten/evenementen die open staan voor publiek. Hierna “publieke activiteit” genoemd.

Voorbeelden: tentoonstelling, sportgala, podiumkunsten met inbegrip van toneel, film, muziekopvoeringen, kleinkunst, wandeling, jogging (niet-competitief), vormingsavond met een gastspreker, bloemschikcursus, clubactiviteiten waarbij ook niet-leden uitgenodigd zijn, danscursus,, kaas- en wijnavond, fuiven, eetfestijnen, quiz, rommelmarkt, beurzen,….

 

Activiteitencategorie 3: sportactiviteiten

Alle fysieke activiteiten: lessenreeksen, recreatieve of competitieve trainingen, competities en toernooien. Hierna “sportactiviteiten” genoemd.

Procedure

De volgende zalen kunt u online reserveren met onze reserveringssoftware: GC ColombaOC De ZolderAcademie Berkenhof, OC Atriumsporthal Kortenberg en sporthal Erps-Kwerps.

Indien u reeds over inloggegevens voor het reservatiesysteem beschikt dan kunt u reserveren via de grote oranje knop 'reserveren' bovenaan rechts van deze tekst. U wordt dan rechtstreeks doorgelinkt naar onze reserveringssoftware.

Indien u nog geen inloggegevens voor uw erkende kortenbergse vereniging heeft, dan kunt u deze aanvragen via verhuur@kortenberg.be.

OC De Zolder kunt u niet reserveren tijdens de schooluren.

OC Oud Gemeentehuis kunt u niet online reserveren. Hiervoor dient u contact op te nemen met het bestuur van de verenigingsraad van Everberg.

Meebrengen

bij online aanmelden

 

Bedrag

De huurprijs wordt berekend op basis van het type gebruiker en het type activiteit.

Consulteer het verhuurreglement onderaan deze pagina of neem contact op met verhuur@kortenberg.be of 02 755 30 70.

Contactinformatie