Samenaankoop hokopeners voor kippen, eenden & ganzen

Nog steeds worden enorme hoeveelheden groente-, fruit- en tuinafval meegegeven met de afvalophaling. Dit terwijl deze fractie perfect te composteren is, of nog beter, als voedsel kan dienen voor kippen die op hun beurt hun eigenaars van eieren voorzien. Zo wordt dit afval nuttig én krijg je er nog iets lekkers voor in de plaats.

Met de toename van het aantal vossen en marters in onze streken is het echter niet altijd gemakkelijk meer om nog kippen te houden. Een goede bescherming van de kippen hiertegen is cruciaal.

Het project 'Met de kippen op stok' heeft als doel ervoor te zorgen dat de kippen beter beschermd zijn en dus minder gemakkelijk ten prooi vallen aan vossen en marters.

Met dit project tracht men om inwoners te informeren over het beschermen van hun kippen. Bovendien is er een groepsaankoop van automatische hokopeners opgenomen in het project, door het schaalvoordeel kunnen deze toestellen aan een gunstiger tarief worden aangekocht.

Deze automatische hokopeners werken op een lichtsensor of met een timer. Zo hoeft de eigenaar van de kippen zich geen zorgen meer te maken of het hok wel afgesloten is, kan hij/zij met een gerust hart het huis verlaten en bespaart hij/zij ’s ochtends even tijd. 

De collectieve aanpak heeft als voordelen:

  • informeren en sensibiliseren
  • betere prijs bedingen door ‘hoeveelheidvoordeel’ maar wel rekening houdend met de kwaliteit
  • het aanbieden van hulp verlaagt de drempel om de stap te zetten tot de aankoop van een automatische hokopener en het vos- en marterproof maken van een hok

Voorwaarden

U bent inwoner van de gemeente Kortenberg.

Procedure

U heeft de keuze uit 2 mogelijkheden:

  • Bestelling in pakketvorm “Nightwatch”: geïntegreerde timer en lichtsensor, schuifdeurtje M, batterijen en handleiding
  • Bestelling afzonderlijke onderdelen: Indien u een groter luikje wenst te bestellen, dient u alle onderdelen apart te bestellen en niet het basispakket.

Meer informatie over de onderdelen en werking kan u via onderstaande link terugvinden.

Via onderstaande link kunt u het online bestelformulier invullen. U kan kiezen om uw bestelling zelf af te halen, of te laten leveren bij u thuis. (Opgelet! Verzending kost € 6,50)

Indien u gekozen heeft voor uw bestelling zelf op te halen dient u contact op te nemen met de leverancier. De contactgegevens hiervan vinden vindt u via onderstaande link.

Na het bevestigen van het bestelformulier krijgt u een betalingsuitnodiging.

Contactinformatie