Schoolstraat De Boemerang vanaf 2 december 2019

28
nov
2019

Veiligheid in schoolomgevingen is voor het gemeentebestuur een belangrijk actiepunt. Het bestuur ontvangt regelmatig klachten over verkeersonveilige situaties in de directe omgeving van de school. (in nieuwsbrief: van scholen)

Begin september werd de ingang van het nieuwe gebouw van gemeentelijke basisschool De Boemerang, gelegen aan voetweg 32, in gebruik genomen. Daarnaast werd er ook een tijdelijke fietsenstalling in voetweg 32 voorzien. Door deze aangepaste situatie is het niet meer aangewezen om met de wagen tot aan de nieuwe schoolingang te rijden en werd er beslist om voetweg 32 bij wijze van proef als een tijdelijke schoolstraat in te voeren. Aan alle ouders wordt gevraagd om hun wagen op nabijgelegen parkeerplaatsen te parkeren en te voet hun kinderen tot aan de schoolingang te brengen. Op de locatie waar momenteel de werfzone is voorzien, zal er in de laatste fase van de werken een openbare parking aangelegd worden.

Vanaf maandag 2 december 2019 tot 30 juni 2020 zal voetweg 32 verkeersvrij gemaakt worden op volgende tijdstippen:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 9 u. en van 15 tot 16.30 u.

Woensdag van 8 tot 9 u. en van 11 tot 12 u.

Gelieve bij een bezoek aan het kerkhof rekening te houden met bovenstaande regeling.

De politie en de bevoegde gemeentediensten zullen regelmatig aanwezig zijn om deze maatregelen te monitoren en te evalueren. 

Na evaluatie van deze proefopstelling kan in het ontwerp van de nieuwe parking bekeken worden om deze schoolstraat definitief in te voeren.

Contactinformatie