Steun aan getroffen gezinnen woningbrand

20
nov
2020

Op donderdag 19 november 2020 woedde er een ernstige woningbrand in Kortenberg die twee gezinnen trof. Het blussen van de brand en ervoor zorgen dat er geen gewonden vielen, was de eerste en voornaamste zorg.

Achter de schermen is de Sociale Dienst van het Welzijnshuis onmiddellijk gestart met het zoeken naar opvang voor beide gezinnen. Gelukkig konden beide gezinnen op het einde van de dag opgevangen worden in een tijdelijke woonst. Bovendien biedt het Welzijnshuis ook andere materiële (voeding via voedselbedeling en kleding uit tweedehandswinkel De Kapstok) en psychologische ondersteuning aan. 

Het Welzijnshuis wil graag iedereen bedanken die spontaan allerlei warme initiatieven in het leven riep om de materiële schade te compenseren. Het doet deugd om zoveel warme reacties te zien. Het Welzijnshuis zal contact opnemen met enkele initiatiefnemers om te bekijken of zij hierin ondersteund kunnen worden. Mocht u vragen of suggesties hebben, bijvoorbeeld als u weet hebt van een meer permanente woonplek, kunt u steeds contact opnemen met de Sociale Dienst van het Welzijnshuis via socialedienst@kortenberg.be of 02 755 30 70.

De vele steunbetuigingen zijn een grote hulp, maar kunnen ook overweldigend zijn. De getroffen gezinnen wensen nu even te bekomen van deze gebeurtenissen.

Wilt u graag hulp bieden tijdens crisissituaties? Schrijf u in via www.kortenberg.be/hulpaanbod-kortenberg-helpt-aanmeldformulier en vink zeker aan ‘Ik stel mij kandidaat om in de toekomst ook gecontacteerd te worden bij crisissituaties’.

Zorg voor elkaar en blijf verbonden. Weet dat het Welzijnshuis er ook voor u is.

  

Contactinformatie